maandag 14 mei 2018

MAANDAGOCHTEND (362)




NB Hek! 

Wat zou dat toch betekenen? 
De Beijumblogger brak zich het hoofd terwijl hij de bovenste en linker foto maakte.

Locatie, de rand van Beijum, ter hoogte van de Wibenaheerd.
Tijdens een Maandagochtend uit 2013 heeft ondergetekende het bankje dat wel op bovenste foto links zien al een keer uitgelicht.

Een buurtgenoot legde even later uit: "NB betekent Niet Betreden."
Wat sociaal om een dergelijk bordje te plaatsen. Maar wacht even, muskusratten en ander ongedierte kunnen niet lezen. En zoveel bootjes zullen hier niet aan gaan meren. Zou het bordje zijn neergezet om eventuele inbrekers te waarschuwen? 'Kijk uit als je hier door de sloot gaat waden met de bedoeling om tegen de walkant op te klimmen om met snode richting tuin of huis te lopen. Je zult verstrikt raken in een gemeen hekwerk. Beter niet doen.'

Het hele struikgewas lijkt al ondoorgaanbaar, en dan moet er ook nog een hekwerk achter staan? Niet te zien.

Wat wel is te zien, en het Beijum40-feest nadert, is het eindelijk gerenoveerde muurtje langs het Heerdenpad bij dé fietsingang naar Beijum, zie afbeelding rechts.

Onderste foto tenslotte, grens Wibenaheerd en Froukemaheerd.

Dat lijkt ook wel een soort van hekwerk of muurtje.
Net nu een kunstenares bvezig is om saaie grijze elektriciteitskastjes in de wijk te beschilderen, lijkt het wel of er barrières worden opgeworpen om dat te doen.

Zie het middelste kastje, daar zijn onlangs verticale spijlen voorgezet. Ter versteviging? Wie zal het zeggen. Maar beschilderen is bijna niet te doen zo.

Dan het linker kastje, dat is er onlangs nieuw neergezet.
Zo te zien zit er rouwfase op, een structuurverf, allemaal uitstekende puntjes. Zou dat een beetje te beschilderen zijn?

Klein leed uit Beijum. Ditjes en Datjes.

Na de knetterende onweersbui van gisteravond ruikt de wijk fris en monter. Zie Facebook-bericht van gisteravond beneden.
De natuur jubelt erover.
Maandagochtend half mei 2018. Wat te soezen? Een prettige week toegewenst.

Geen opmerkingen: