zondag 27 mei 2018

FOTO'S EN VIDEO VUURAVOND JENSEMAHEERD (In kader Beijum40)


Ronald Gramberg en Bianca Marulenda waren afgelopen avond aanwezig op de vuuravond in de Jensemaheerd.

Zie ook het laatste bericht van afgelopen zaterdag.

Beiden stuurden foto's op, waarvoor dank.

Het weer kon niet beter, zie foto's. En iedereen herinnert zich de afgelopen geweldige mei-avond natuurlijk. Het was eerder te heet dan te warm, Maar ja, stel dat het had geregend?

Of de vuuravond voor Beijumer begrippen druk bezocht is of niet is aan de foto's moeilijk af te lezen, de blogger schat ongeveer veertig of vijftig mensen.

Van de door genoemde tweetal opgestuurde foto's maakte ondergetekende een foto-video.

Foto rechts, het Beijumer koor had zo te zien ook een inbreng op de vuuravond.

En bekijk onderstaande foto-video. Vuuravond....Beijum bestaat 40 jaar...!

(Video is op grootbeeld te zien, klik na openen op het vierkantje rechtsonder)


1 opmerking:

Marleen zei

Leuke video van de Verhalenavond! Het was ook bijzonder: gedichten, verhalen en liederen over Beijum - voor een door Beijumers. Thema van de avond was verbondenheid, en ook het kunstwerk op de steen van Jón Steinolffson verbeeldt die verbondenheid. Officieel onthuld door Ruud van Erp, die als stadsdeelcoördinator zeker bijdroeg aan de totstandkoming van de vuurplaats.'Het verhaal van Beijum' verteld in liederen ('Veertig jaren wonen op de klei'van Paul Swennenhuis, 'Beijum Oost en West'van Trijntje de Haan), in gedichten ('Zomeravond in Beijum' van Willy Koolstra en 'Welkom in Beijum' van Trijntje) en verhalen ('Wandelen over het Laantje'van Jaap van Leeuwen; 'Zijn oude wijk' uit 1983 van Piet Hendriksma en een verhaal van Willem Pauwelussen over de begintijd van Beijum). De avond werd, onder 'leiding'van Douwe van der Bijl, voorzitter van de Historische Werkgroep Beijum en lid van de stuurgroep Beijum40, opgeluisterd door gezang van het Beijum koor.En aan het eind vrolijk afgesloten met meezingliedjes bij zonsondergang.