dinsdag 22 mei 2018

AFGELOPEN WERKZAAMHEDEN IN BEIJUM


Een wijk als Beijum behoeft behalve sociaal onderhoud ook fysiek onderhoud. 

Dat geldt natuurlijk voor elk dorp, gehucht of wijk in Nederland.


Foto boven, de laatste dagen van de vorige week werd de ingang naar het Schooltuincomplex in het Groene Hart van de wijk nieuw geplaveid. Er lopen en fietsen nogal wat schoolkinderen, begeleiders en onderwijzers (essen) de poort door die we op de achtergrond op de foto zien.

Foto links, dezelfde dag, staat de blogger bij dat het donderdag was, waren mannetjes bezig bij het Energiehuisje midden in de Froukemaheerd, klik de afbeelding groter.

Terzijde, er zijn redelijk wat Froukemaatjes die vinden dat dit Lsd-ghetto-huisje we een keer een minder freakerige kleur zou mogen krijgen.

Foto rechts, twee weken geleden vroeg lezeres Rita zich af wat dit bord in de Framaheerd te betekenen had. Wel, mannetjes gingen er nieuwe parkeerplaatsen aanleggen, klik de afbeelding groter.

En die liggen er al ruim een week.

Foto links, tussen het Trefpunt en de Jaltadaheerd zijn een paar weken geleden bomen gekapt.

Er staat weer jong en nieuw aanwas. Het ziet er allemaal nog een beetje kaal uit, maar de tijd zal naar verloop van verandering in dit beeld aan gaan brengen.

Foto beneden ten slotte, op het terrein van het Trefpunt is afgelopen weken gewerkt aan het verfraaien van het binnenterrein.
Het kan niet anders, zou je denken, of dit gebouw blijft de komende jaren behouden voor activiteiten.

De Beijumblogger doelt hiermee op het opdoeken van buurtcentra Heerdenhoes en Kleihorn, die zullen naar het Derdengebouw op het Innersdijk-terrein gaan. 
Niet verkeerd, laat 't Trefpunt aub een eigenwijze en niet ingepalmde activiteitencentrum in Beijum blijven.
Het nieuwe gebouw gaat in de toekomst onderdak bieden aan een aantal partijen. Op de begane grond, die gehuurd wordt door de gemeente Groningen, komen het WIJ-team Beijum en de buurthuizen Heerdenhoes en Kleihorn. Zie hier

Geen opmerkingen: