donderdag 31 mei 2018

DE HEERDSTEE GRAAFT BOODSCHAPPEN UIT HET VERLEDEN OP (Beijum40)
"Er is vocht in de capsule gekomen, waarschijnlijk heeft de lijm waarmee het werd afgesloten losgelaten. De polaroid foto's zijn redelijk intact gebleven, de gewone foto's die destijds zijn gemaakt zien er behoorlijk verweerd uit."

In het najaar van 2002 stopten leerlingen van groep 7a van De Heerdstee allerhande boodschappen in een capsule.

Op de linker afbeelding zien we juf Janny Weender met betreffende capsule. Foto's brieven, boodschappen, van alles ging erin. Dicht lijmen en op het schoolplein onder de grond stoppen.
Met als opdracht, het moest minstens 15 jaar blijven zitten. Een boodschap voor latere generaties.

Het is 2018, honderden schoolkinderen kwamen na 2002 naar de Heerdstee, en ze trokken verder, richting vervolgonderwijs en volwassenheid.

Foto's boven en links, Janny met de brieven, foto's en de capsule.

Afbeelding links beneden, de schoolklas uit 2002 die de capsule vulde.

Foto rechts, eergisteren was het veertig jaar geleden dat een bewoner in de Fossemaheerd de eerste sleutel van een woonhuis in Beijum kreeg overhandigd.

Precies op die dag, 29 mei 2018 werd de capsule met foto's en boodschappen naar de oppervlakte gehaald.

Janny, afgelopen weekend in het nieuws,: "Allebij de opgravingen aanwezige leerlingen waren doodstil, het was een plechtige aanwezigheid. Daarna waren leerlingen enthousiast, ze willen hetzelfde nog een keer doen."

Janny en de Beijumblogger keken elkaar aan. Als leerlingen dit jaar wederom een capsule op het schoolplein onder de gerond gaan stoppen met foto's en boodschappen (beter vastgelijmd), dan zal dat na 15 jaar worden opgegraven. In 2033.

Janny zal dan lang en breed met pensioen zijn. Waarschijnlijk en zelfs vrij zeker blogt de Beijumblogger dan niet meer.

Even geduld aub, beneden laadt een filmpje op over de opgraving....

Geen opmerkingen: