woensdag 30 mei 2018

MOEDER EN DOCHTER POSTBODE BEZORGEN IN ZOMERTENUE


"Ja hoor, mijn baas vindt het prima dat ik dit werk luchtig gekleed doe."

Het was tropisch de afgelopen dagen, de blogger hoeft dat eigenlijk niet te melden. Vandaag en de komende dagen worden min of meer normale temperaturen voor de tijd van het jaar verwacht.

Een paar jaar geleden was er een discussie of postbodes tijdens heet weer al of niet in korte broek post mochten bezorgen. In Beijum lijkt dat anno 2018 geen issue meer.

Zie foto, de rechter dame loopt al jaren post te bezorgen in de Froukema- en Wibenaheerd. Blote armen, blote benen. En waarom niet? Klepperen de kaartjes en brieven soms prettiger door de brievenbus als die door een zwaar transpirerende heer of mevrouw in 'representatieve' (lange broek, jasje, etc.) worden bezorgd? Nee.
Foto is gistermiddag gemaakt. Mien God, wat was het heet.

Wie heb je daar naast je staan? "Mijn dochter, ze gaat ook post bezorgen. Dat is mooi, want zodoende kan ze een keer invallen als ik niet kan."

Hoe loopt de rechter postbode er in de winter bij? Zo
Ze doet het al vele jaren....bericht uit 2013

1 opmerking:

Adriana zei

Heeft u een mooi verhaal van gemaakt echt top en ik bezorg ook met plezier in beijum froukema is mijn vaste heerd maar val ook veel in bij de andere heerden en kom veel aardige mensen tegen en dat maakt je werk ook leuk net als in 2013 heeft u er nu ook weer wat leuks van gemaakt 😊