vrijdag 25 mei 2018

VRACHTWAGENS HEBBEN WEINIG RUIMTE IN BEIJUM


Op bepaalde plekken in de wijk leveren vrachtwagens frequent producten af, maar is het erg lastig manoeuvreren.

Zoals bijvoorbeeld bij het Trefpunt aan de smalle Beijumerweg.

Er valt wat te eten en te drinken in genoemde multifunctionele wijkcentrum, en dus moeten er leveranciers komen.

Zie foto's boven, links en rechts.

Een vrachtwagen kan er niet gewoon en eenvoudig rechttoe rechtaan het terrein oprijden, nee het bakbeest moet eerst een stukje voorbij de ingang rijden om vervolgens met de kont naar achteren via passen en meten, niet in de sloot rijden en het hekwerk met rust laten, voorzichtig naar achteren te rijden.
Foto's links en rechts, er stond nog een vrachtauto te wachten, die kwam waarschijnlijk bij de Boerderijum vandaan.

Niet overal een probleem van maken, maar een ambulance kan niet via de Beijumweg rijden als er twee vrachtauto's staan.

De foto's puzzelen de blogger nog even, hij maakte ze onlangs en fietste direct weer door. Hij vraagt zich af, hoe komt de vrachtwagen weer van het terrein af en rijdt deze (waar fotograaf stond) op.
Met zijn boerenverstand denkt ondergetekende: als je het terrein zo af kunt rijden de Beijumerweg op, dan moet dat omgekeerd toch ook kunnen? Waarom dan met de kont achteruit erop rijden?

Ook bij het winkelcentrum is het een gedoe voor vrachtauto's om producten bij de Appie en de Duitse super af te leveren.

Zie afbeeldingen links en rechts beneden. Eerst richting de tandarts afslaan, richting Albrondaheerd, om vervolgens met de kont naar achteren richting laden en lossen-plek te rijden.

Zoals fietsers op de Beijumerweg moeten stoppen omdat een vrachtauto er de doorgang blokkeert, zo moet de bus een paar minuten wachten en kunnen bezoekers van het winkelcentrum een of twee minuten niet het pand niet in- of uitlopen, zie nog eens dit bericht + foto's.

1 opmerking:

Anoniem zei

Ja over de laad en losruimte is bij de ah zéér goed ( maar niet heus ) nagedacht. Heb nog nooit een plek elders gezien waar de laad en los ruimte op zo'n k*** plek zit.