maandag 7 mei 2018

MAANDAGOCHTEND (351)


(Het duurt ongeveer 20 seconden voordat de Twitter-berichten in dit blogbericht zijn opgeladen)

Van een afstand leek het erop alsof er gewerkt werd aan het repareren van het al bijna driekwart jaar kapot liggende muurtje naast het viaduct over de oostelijke ringweg. Heerdenpad.
Maar schijn bedroog.

Er stond een gevulde kruiwagen en er stonden rood-witte pionnen om (brom)fietsers te waarschuwen: weest attent, hier wordt gewerkt.

Maar nee. Ook belangrijk, tussen de plantje schoffelen, maar dat kapotte muurtje begint nou toch een ding te worden.

Er zijn ergere dingen te bedenken waar je gek van kunt worden, maar dit muurtje begint wel een gebed zonder eind te worden.

Zie ook nog eens het blogbericht van eind februari, waar de verantwoordelijke, de Provincie Groningen, uitlegt waarom er nog niet tot reparatie is overgegaan (met tal van links naar eerdere berichten hierover).

Op 12 april kwam het verlossende woord vanuit de Provincie Groningen, lees onderstaande tweet. Het herstel van het muurtje stond voor week 17 ingepland....

Onze collega's hebben het herstel van dit muurtje ingepland voor week 17. Dus het moet voor in orde zijn voordat het wijkfeest begint.
Ja, koekoek. We gaan vandaag week 19 in  en klaarblijkelijk heeft degene van de Provincie Groningen die hier over gaat maling aan afspraken, beloftes en naar inwoners luisteren.

Beijumer Jort Kruims stuurde een paar dagen geleden een bericht naar de dames en heren van de Provincie Groningen, zie tweet beneden.

Moet het zover komen dat een stel Beijumers er met een kruiwagen vol stenen en cement heengaat om eigenhandig, met een eigen steensoort, het gat dicht te metselen, Provincie Groningen?

De maat is vol, bericht de wijk liever dat we mogen verrekken met dat kloten muurtje en dat we het zelf maar moeten opknappen, dan dat we weer zoet gehouden worden met een valse datum of weeknummer.

En nou rap een beetje!!

(Het muurtje lag er twee jaar geleden reeds gehavend bij...)

Geen opmerkingen: