maandag 18 juni 2018

COLUMN UIT LEWENBORG (102)


Mijn kat haart uit als een gek!
Er komt geen einde aan de losse haren van mijn kat. Werkelijk, soms met plukken tegelijk. 
Wanneer ik mijn Snoopy borstel in deze verhaarperiode, kronkelt de kat er ook bij langs. De borstel rechtop houdend kruipt Micky er maar al te graag onder door. Met elke haal van de borstel is ie vol. Man oh man, wat haart dat beest uit. Zo wil ik hem vaker borstelen en stuit dan tegen de onwil van het dier aan. Na drie halen, haalt hij uit en slaat dan als een wilde om zich heen. De haren neem ik dan maar op de koop toe. Zoals je kunt begrijpen maakt mijn stofzuiger de laatste weken overuren.
Uit mijn Snoopy, een Shih-Tzu valt niet zo heel veel haar. Het is nog te overzien. Toen zij nog pup was, had ik niet echt in de gaten dat ze zulk lang haar zou krijgen. Kammen, kammen en nog eens kammen om te voorkomen dat ze onder de klitten komt. Geen beginnen aan. Gelukkig leerde ik een jonge vrouw kennen die de opleiding tot hondentrimster volgde. Zij zei dat ze Snoopy wel als model wilde gebruiken op haar school. 
Na de eerste keer kwam Snoopy terug met één kale poot en een stuk uit haar zij en her en der nog wat geknipte blokken. 
Als Snoopy had geweten hoe ze eruit zag, was ze vast niet meer naar buiten gegaan. Ik gaf er niets om, wetende dat ze de volgende dag netjes werd gemaakt. Zo door de jaren heen heeft de jonge vrouw heel wat keren mijn hondje mee gehad naar school. Ze heeft zelfs examen op Snoopy gedaan en geslaagd uiteraard. Op de ene of andere manier verandert mijn hondje als was in haar vakkundige handen.

Nou goed, al dat haar wat los zit op mijn kat en de klitten in mijn hond maakten mij nogal gek. Een vriendin had de oplossing. ‘Joh,’ zei ze op een avond tegen mij. ‘Koop toch zo’n furminator kam, zó handig. In een mum van tijd ben je van alle haren verlost.’ Het leek mij wel wat en de volgende dag stond ik al in de winkel. De kam in mijn handen en toen ik eens beter keek, leek het wel een soort van scheermes. Nee, hier ga ik mijn dieren niet mee onderhanden nemen. Toen ik de furminator kam op internet bekeek en de recensies las, schrok ik me rot. Mijn god, wat een horror kam zeg! Deze kam is géén kattenpis!
Deze “kam” trekt alles waar je hem overheen haalt eruit en scheert de dekharen kort. De vacht gaat kapot en hiermee de kostbare bescherming voor de huid.
Er bestaat echt geen kam die jonge haren, gezonde haren, beschadigde haren of oudere haren kan onderscheiden. Dus de Furminator kan dat ook niet.
Heb jij wel zo één? Gauw weg ermee!

Gelukkig heeft de jonge vrouw inmiddels al een aantal jaren haar diploma en een eigen trimsalon. Het klit en haarprobleem voor Snoopy is hiermee opgelost, zij gaat er heel graag heen voor een trimbeurt. Soms ook weleens voor een lekkere wasbeurt, waarbij de klitten die ze heeft opgedaan weer netjes worden verwijderd met een ‘normale diervriendelijke kam en borstel’ en Micky moet het doen met mijn handen, die al plukkend de haren uit zijn vacht trekken. Ze zitten toch los... Al spelend vindt hij dat gelukkig wel oké.
Is jouw hond ook aan trimbeurt toe? 

Dan kan ik je “
Boody’s Trimsalon” aanbevelen.
Hier wordt je hond met liefde en aandacht behandeld op de ‘juiste’ manier.
2018©Vlindertje73

Geen opmerkingen: