dinsdag 19 juni 2018

VERBETER DE WERELD, BEGIN BIJ JEZELF PROFEET MO!


Het is niet meer wat het ooit geweest is met de Goden, Profeten, Boeddha's en andere Sinterklazen die menen van bovenaf wat te zeggen te hebben over het goede en het kwade in de wereld. 
Zie foto, een paar dagen geleden langs de noordelijke wijkring van Beijum genaamd Amkemaheerd gemaakt.

Een beetje een bevoogdende boodschap uitdragen op een plek waar eventueel een wildplasser in het donker zijn behoefte kan doen.

Manmanman, profeet Mohammed, wat ben je afgezakt, zielig op een verdwaalde billboard in een buitenwijk van Groningen je boodschap aan de man (ook aan de vrouw?) proberen te slijten.

Hier spreekt toch geen almachtigheid uit kerel!

Allemaal best Mo, doe wat je niet laten kunt, gelukkig leven we hier wél in een vrij land. Maar doe geen kwaad en vergeld geen kwaad met kwaad?

Wil je even normaal doen? Kan het kwaad ook inhouden dat vrouwen minderwaardig moeten worden behandeld, dat homoseksuelen moeten worden afgewezen en vervolgd en dat meisjes van twaalf jaar moeten worden uitgehuwelijkt en met volwassen bruten naar bed moeten? Hoezo moet iedereen je aanbidden en mogen er een grappen over je worden gemaakt? Ben je zo kwetsbaar?
Is het niet beter dat je de extremisten een beetje in toom houdt die in naam van jou intolerant gaan lopen moorden?

Ik ga er vanuit dat je als beetje God niet boos wordt over bovenstaande. Het is geen kwaad, het zijn goedbedoelde tips aan je om je geloof een beetje te fatsoeneren. Mocht je wel kwaad worden, wil je dan het door je geïnterpreteerde 'kwaad' niet met kwaad vergelden?

Een fijne dag verder en veel onvoorwaardelijke liefde, wijsheid en tolerantie toegewenst.

Geen opmerkingen: