Zal het een never ending story worden? Een soort van verniel en knap weer op-verhaal?
Ruim twee maanden geleden publiceerde Beijumnieuws een bericht, foto's + video, over een kunstenaar die in opdracht van de gemeente Groningen de fietstunnel tussen De Hunze en Beijum eerder aangebrachte graffiti repareerde, zie nog eens dit bericht
Maar na de opknapbeurt in april was het de afgelopen tijd weer raak. Geen idee hoe jeugdige vandalen het doen, zie foto's en zie de kronkelig aangebrachte witte verf. Gaan ze soms 's avonds of 's nachts met een pot witte verf en wat kwasten die kant op om de boel weer te bekliederen?
In elk geval was de kunstenaar eergisteren alweer bezig om de zaak te fatsoeneren. "Nee, zet me maar niet herkenbaar op de foto."
Zie afbeelding boven.
Je maakt het nu voor de tweede keer op orde, wat als het daarna weer beklad wordt, moet je dan weer aan de bak? "Ja, de gemeente geeft me daar opdracht voor."
Voor niks gaat de zon op. Als jeugdigen het weer gaan bekladden dan moet hij er wéér vele (betaalde) uren aan werken om het te herstellen.
Wat moet je ervan denken. Deze blogger komt oorspronkelijk uit de veenkoloniën, het land van jenever en achterdocht. Op 2 januari zal geen glasbedrijf rouwig zijn als er veel ruiten tijdens de jaarwisseling aan diggelen zijn geslagen. Werkverschaffing.
De kunstenaar maakte een integere indruk op de blogger, hij zal vast niet onder één hoedje spelen met de kliederaars. Maar hoe je het ook wend of keert, het is wel, onbedoeld, een vorm van betaalde werkverschaffing.
Met nachtelijke vandalen kun je niks afspreken, en je moet ze eigenlijk ook niet op snode gedachten zetten.
Maar wel even klieder-handjes af van het nog maar net beschilderde elektra huisje in de Froukemaheerd, heren (zullen dames zoiets doen?)!
2 opmerkingen:
Goedkoop of duurkoop?
Professionele graffity artiesten weten dat er een coating over de aangebrachte beelden kan worden aangebracht tegen vandalisme. Elroy, verantwoordelijk voor graffity op Froukema-zonnestroom-gebouwtje, zal hier vast voor gezorgd hebben. Heeft de gemeente, of de uitvoerend kunstenaar, bij het Hunze-Beijum viaduct hiervan afgezien?
Lijkt me stug dat het kinderen zijn geweest die het zo hebben beklad. Lijkt me meer iets voor een volwassene. Misschien de kunstenaar zelf. Doordat er met witte verf beklad is kan het perfect weer worden bijgewerkt.
Zou niet zo mooi lukken als er met die spuitbussen die kinderen waarschijnlijk zouden gebruiken werd gekliederd.
Een reactie posten