vrijdag 8 juni 2018

RECREATIEPARK KARDINGE (63)Het was vanmiddag wederom erg druk bij Natuurspeelplaats Oerrt te Kardinge. Niet op de foto, maar rechts, daar waar de speelplaats ligt, waren tientallen ouders en kinderen aanwezig.
Peuterspeelplaatsen hebben Oerrr klaarblijkelijk ook ontdekt, op de achtergrond van de foto zien we twee 'bakfietsen' van een kinderdagverblijf uit de wijk, een kar waar een stuk of zes kinderen in passen.

Beijum is niet zichtbaar achter de bomen. De mantra over de Groenste wijk van Groningen kan voor de zoveelste keer herhaald worden. Maar het beeld spreekt voor zich.

De Beijumblogger publiceerde vanochtend een bericht over het bonte nieuw bespoten graffiti-huisje aan de Froukemaheerd.
Kijk er nog maar eens naar. The Oost Face en iets met Stoney Beijum Oost.
Het nieuwe bonte huisje valt niet bij iedereen in goede aarde.

Beetje faal omdat de Froukemaheerd niet in Beijum Oost ligt. Schreef lezer Randy onder het aanjaag/bericht op Facebook.

Dat laatste intrigeerde de Beijumblogger. Temeer omdat een Minerva- student bezig is een project over de grens tussen Beijum West en Beijum Oost te maken. Hierover later meer.

Hij (ondergetekende) weet niet anders of de grens tussen West en Oost ligt aan het verlengde van bovenstaande afbeelding. Links ligt de Holmsterheerd, behorend bij West. Rechts de Froukemaheerd, Oost.

Eigenaardig dat in Beijum Noord de indeling West en Oost minder speelt. In het (nog meer verlengde) van de foto loopt de Beijumerweg. Helemaal uiterst rechts ligt daar aan het einde, noordkant van de wijk, de Jensemaheerd. Een keurige heerd, evenals de naast gelegen Fultsemaheerd. Oost Beijum...

De 'kwestie' Beijum West en Oost lijkt alleen op te gaan voor Beijum Zuid. De Wibenaheerd, Nijensteinheerd liggen op Oost....en ondergetekende weet niet anders of de Froukemaheerd hoort daar ook bij.

Geen opmerkingen: