vrijdag 1 juni 2018

MET WARM WEER ZET JE EEN TENT OP IN BEIJUM


Je kunt tijdens de huidige warme nachten beter buiten slapen dan binnen.
Onder een dekbed slapen is toch niet te doen? Je zweet alle kanten op. Ok, het heeft gisteren geregend en geonweerd.  Maar de temperatuur loopt al weer op...

Het raam van de slaapkamer open laten tijdens nachtelijke uren is tricky. Voor je het weet word je lek gestoken door zoemende schijtvliegen. Neefjes, zeggen Groningers tegen de steekmonsters/bloedzuigers. Doodslaan die neefjes.

De jeugd heeft de toekomst. Zie ook het gisteren gepubliceerde bericht over De Heerdstee.

Zet gewoon een tent op. Zie foto.

Eigenlijk zou heel Beijum één grote camping moeten zijn tijdens zomerse dagen en nachten. Zet je tent in de tuin, langs de wijkring, in het Groene Hart, in Kardinge.

Vreemd eigenlijk dat het Stadspark wel een camping heeft, en Kardinge niet. Terwijl je hier, Kardinge, kunt zwemmen, vliegeren, kart-racen, klimmen, en nog veel meer. Wat is er in het Stadspark te beleven? Niks.

Camping Kardinge-Beijum. Het zou geweldig zijn. Een youth hostel op Plein Oost. Rondvaartboten door de Zuidwending. Een VVV-kantoor ergens in de wijk. Drommen Chinezen en Japanners met camera´s .
Nee, we willen geen luxe hotels op de zuidgrens van Beijum waar Kardinge wordt aangeraakt.

Ok, maximaal 100 Bed&Breakfast-bordjes in de voortuinen van Beijum. Een beetje bijverdienen mag. Leve de toeristen die naar Beijum willen komen.

De zomer is in aantocht. Beijum is hot. Nee, er mag niet wild gekampeerd worden in de grootste, gekste en gezelligste wijk van de stad Groningen!

Geen opmerkingen: