woensdag 27 juni 2018

KINDEREN BEIJUMKORF WILLEN ANTI-POEP BORDEN OP SPEELVELD

 
Nee, ze hebben geen zin om op het grote grasveld langs de Jaltadaheerd te spelen om vervolgens in een dikke vette hondendrol te stappen.

Kinderen van de Beijumkorf, gevestigd in genoemde heerd, plaatsten vanochtend een bord op het grasveld waar altijd de vrijmarkt op Koningsdag wordt gehouden.


Zie afbeelding boven.

Het bord laat niks aan duidelijkheid te wensen over.

Nee honden, ga maar ergens anders je behoefte doen maar niet hier.

Het bord is natuurlijk bedoeld voor de baasjes van de honden. Die zouden het fatsoen mogen hebben hun viervoeter niet te laten poepen waar kinderen spelen.

Foto's zijn opgestuurd door Beijumse Wanda.

Samen met onderstaande tekst:

Een geslaagde dag voor groep acht, genaamd Beverburcht.
De organisatie liep perfect, binnenkort zullen de borden door de gemeente Groningen geplaatst worden.

Alles met dank aan Bo, Inge, Shayla, Ryan, Naomi, Lara en Nora.

Foto's zijn groter te klikken.10 opmerkingen:

Jess. zei

Ik snap idd dat dat erg vervelend is want een speelveld hoort poepvrij te zijn. Maar dat er op dat veld hondenpoep ligt is niet de schuld van honden(eigenaren) maar van de gemeente. Het is een losloopgebied waar geen opruimplicht geldt (zijn/waren borden aanwezig) dus waarom wordt daar dan een speelveld gemaakt, dat is dan toch vragen om problemen..? Beetje jammer dat de honden(eigenaren) er nu op aan gekeken worden..

Anoniem zei

Dus omdat het een losloopgebied is, laten we de poep maar lekker liggen?! Elke avond zie ik daar een hele groep met hun honden. Je weet dat er van het veld gebruik wordt gemaakt. Heb het fatsoen om het op te ruimen. Asociaal volk als je mij vraagt

Unknown zei

Voordat er misverstanden komen. De kinderen van de Beijumkorf hadden een project onder leiding van stichting MOVE. Deze stichting wil kinderen laten zien wat ze kunnen bereiken als ze zich ergens voor inzetten. De kinderen hebben het speelveld als verbeterpunt genoemd en hebben er iets positiefs van gemaakt. Meningen zijn er altijd maar de intentie van de kinderen is goed. Vandaar ook de feestelijke bijeenkomst waar ze zelf alles voor hadden geregeld. Eten, drinken, spellen, flyers. Het zijn vaak de volwassenen die het anders interpreteren en die ene zin komt dan ook niet van ons. De kinderen zouden in de Gezinsbode komen maar die hadden we niet gezien. Vandaar dat ik het via Beijumnieuws heb gedaan. Puur leuke positieve berichtgeving.

Anoniem zei

Helemaal mee eens.

Anoniem zei

Het is een losloopgebied. Dus hoeft er niet opgeruimd te worden. Notabene door de gemeente zelf aangewezen. Deze actie is dan ook volstrekt zinloos. Kan die school geen betere lessen bedenken voor haar kinderen?

sander zei

Hallo

Op een speelveld horen helemaal geen honden dus ook geen poep en heb een beetje verstand waar je de hond laat poepen en de schuld geven aan de gemeente helemaal makkelijk net zoals met het vuil. Het begint altijd bij je zelf. Ben blij met zo,n actie en er zijn altijd mensen die het onnodig vinden. Wel zeuren dat de kinderen teveel binnenspelen maar niet het fatsoen hebben om speelvelden hondenpoep vrij te houden.

Anoniem zei

Zie de website van de gemeente: ook in losloopgebied geldt een opruimplicht.
https://gemeente.groningen.nl/regels-voor-hondenbezitters

Anoniem zei

Jij hebt dus een hond..

Anoniem zei

I stand corrected. Blijkbaar verschillen die regels per gemeente nog al. Ik heb geen hond maar in de gemeente waar ik er wel eens een uitlaat zijn er 'uitlaatveldjes' waar er niet geruimd hoeft te worden. In Groningen moet dat klaarblijkelijk overal. Blijft wel de vraag of het praktisch is om een speelveld te combineren met een losloopgebied. Volgens mij niet.

Anoniem zei

Zoek eens op wat een drogreden precies is. En nee; ik heb geen hond.