maandag 22 januari 2018

BEIJUM BESTAAT 40 JAAR (1)


De eerste drie weken van 2018 zijn voorbij. Zonder dat er waarschijnlijk ook maar één 'gewone Beijumer' (afgezien van Beijumers die het Beijum30-feest op poten zetten) bij heeft stil gestaan, we zitten in het jubileumjaar van de grootste en groenste stadswijk van Groningen.

Beijumnieuws start bij deze een nieuwe serie. Beijum bestaat 40 jaar zal geen vaste dag of tijdstip krijgen zoals met andere series wel het geval is.
Ontwikkelingen, updates en feestaankondigingen kunt u hier lezen. Er wordt steevast doorverwezen naar www.beijum40.nl

De stuurgroep Beijum40 is al maanden bezig om het feest ter ere van het 40 jarig bestaan van Beijum te organiseren, zie nog eens dit bericht
Tussen 25 mei en 3 juni zal als alles goed gaat Beijum feest gaan vieren. Het feest zal voor iedereen toegankelijk zijn

Reeds in het voorjaar van 2017 ontstond het plan om een Beijumtrail in Beijum te houden, zie nog eens dit bericht
Zin om door het Biljart Café te gaan rennen? Door de Albert Heijn of een ander gebouw?

Het is niet de bedoeling om het feestje alleen maar te consumeren, er wordt nadrukkelijk gevraagd om mee te doen.

Onderstaande oproep kwam vanochtend binnen.

Beste wijkbewoners en andere geïnteresseerden,
Met enige trots mag ik jullie aankondigen dat de BeijumTrail doorgaat!
Door de AH lopen? Afbeelding van Runnersweb
De Beijumtrail is een evenement waar je al hardlopend OF wandelend de wijk Beijum te zien krijgt. Het gaat niet om snelheid, maar om de beleving van de wijk. Hierbij ga je langs en door een aantal typische plekken die de wijk rijk is, zoals uiteraard de groene long, maar ook DOOR een groot aantal gebouwen. De route is ongeveer 7 km. Op dit moment hebben we meer dan 20 (!) locaties vastgelegd die mee willen doen met dit evenement. We gaan de inschrijving waarschijnlijk starten op 1 maart, waarin we evenveel ruimte hebben voor wandelaars als voor hardlopers. Er zijn 500 startbewijzen beschikbaar. Deelname kost 10 euro. Deelnemers moeten minimaal 10 jaar oud zijn.
Welke locaties doen mee? Dat krijg je de komende maanden wel te horen. Net als de precieze route. Die verklappen we ook nog niet.


Ik wil graag de mensen bedanken die hier tot nu toe hard aan hebben gewerkt: Klaas Kremer, Rieko Klompstra, Marius van der Sijs, Marjolein de Jong, Yark Huneman en Remko van der Lei. En natuurlijk Bianca Marulanda, die het eerste contact met de meeste locaties heeft gelegd.
Om dit evenement rond te krijgen hebben we heel wat mensen nodig die mee willen helpen. Op de dag zelf natuurlijk, maar ook in de voorbereiding. Waar we op korte termijn naar op zoek zijn, zijn mensen die zich voor het volgende willen inzetten:
- Coördinator PR
- Secretariaat (inschrijvingen, communicatie) – 2 personen
- Coördinator entertainment op de route
Voor op de dag zelf zijn we ook nog op zoek naar 2 dagmanagers die contact houden met locaties of eventuele calamiteiten in de gaten kunnen houden.
Ben je geïnteresseerd in een van bovengenoemde functies, neem dan contact met ons op via beijumtrail@gmail.com.


Update 13.15 uur; vanuit de organisatie wordt doorgegeven dat de locaties AH en Café Biljart nog niet zeker zijn. Bericht stond op Facebook Beijum40.
Update 13.43 uur; er schijnen nog wat aanpassingen in de tekst te komen. Morgen of overmorgen deel 2 van deze serie.
Update dinsdag 0.1.00 uur: Er werd een verbeterde versie van het bericht ingezonden:

Ben jij ook trots op Beijum en ben jij een echte regelaar? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken voor de BeijumTrail! Op 3 juni 2018 gaan we met zoveel mogelijk mensen 7 kilometer wandelen en hardlopen door onze mooie wijk en zelfs dwars door allerlei gebouwen heen! We zoeken o.a. een PR-coördinator, secretariaatsmedewerkers en een coördinator voor het entertainment op de route. Help jij ons mee om dit unieke evenement tot een succes te maken? Lees meer …
Op 3 juni organiseren we de BeijumTrail. Een uniek en samenbindend evenement, waarbij je al hardlopend of wandelend de wijk Beijum te zien krijgt. Het gaat niet om snelheid, maar om de beleving van onze mooie wijk die dit jaar al 40 jaar bestaat!
De Beijumtrail
De trail is een route van ongeveer zeven kilometer en gaat langs een aantal prachtige plekken in Beijum, zoals uiteraard de groene long. Ook lopen we dóór een groot aantal gebouwen in de wijk. Op dit moment hebben we meer dan 20 (!) locaties vastgelegd die mee willen doen met dit evenement. Welke dit precies zijn? Dat krijg je de komende maanden te horen! Net als de precieze route, die verklappen we ook nog niet.
Meedoen?
De inschrijving is vanaf 1 maart en er zijn 500 startbewijzen beschikbaar. De helft daarvan is voor wandelaars, de andere helft voor hardlopers, zodat we een mooie balans hebben. Deelname kost 10 euro. En iedereen die ouder is dan 10 jaar mag meedoen!
Mee-organiseren?
Om dit evenement rond te krijgen hebben we heel wat mensen nodig die mee willen helpen. Op de dag zelf natuurlijk, maar ook in de voorbereiding. Er is de afgelopen tijd door een aantal mensen al heel hard gewerkt, die ik graag even met naam wil noemen: Klaas Kremer, Rieko Klompstra, Marius van der Sijs, Marjolein de Jong en Yark Huneman, bedankt! En natuurlijk Bianca Marulanda, die het eerste contact met de meeste locaties heeft gelegd.
Maar om dit unieke evenement tot een succes te maken, kunnen we nog wel wat versterking gebruiken. We zijn op korte termijn op zoek naar een:
  • Coördinator PR
  • Secretariaat (inschrijvingen, communicatie) – 2 personen
  • Coördinator entertainment op de route
Voor de dag zelf zijn we ook nog op zoek naar 2 dagmanagers die contact houden met locaties of eventuele calamiteiten in de gaten kunnen houden.
Contact en meer informatie
Ben je geïnteresseerd in een van bovengenoemde functies, neem dan contact met ons op via beijumtrail@gmail.com. Meer informatie over de BeijumTrail en de inschrijving zullen we binnenkort via Facebook en via de website www.beijum40.nl plaatsen.

1 opmerking:

Kees Huizenga zei

Tien euro per persoon voor de Beijumtrail kan afstotend werken.

In ieder geval is het bedrag van 500 x € 10,- = € 5.000 een uiterst onzeker bedrag op de feestbegroting van Beijum 40 jaar.

Ik verwijs verder naar de mislukking van Samenloop voor Hoop 2016. Toen liepen ook veel minder mensen dan verwacht het parcours. Met als gevolg een lage opbrengst voor het KWF.