vrijdag 12 januari 2018

SIETZE'S HULPEXPRESS IS GEEN KNUFFELEXPRESS
"Er proberen af en toe mensen misbruik van de HulpExpress te maken, maar daar wens ik niet aan mee te doen. De wagentjes en de chauffeurs zijn er om mensen te helpen die het echt nodig hebben, het is niet de bedoeling dat we komen als hulpvragers datgene waar ze voor bellen zelf ook op kunnen lossen."

Daar kwam Sietze's hulpwagentje aangereden. Op Plein Oost was dat, eergisteren. De wagentjes, er zijn er momenteel twee, sinds december,kunnen echt overal komen in Beijum.

Het wagentje roept een blij gevoel op. En zo keek Sietze ook. Zie foto boven. Het kan ook zijn dat hij blij was omdat hij met een charmante jongedame op pad was. "Dat is Lotte, zij coördineert en regelt de binnenkomende telefoontjes."

Dit bericht moet verder niet teveel gaan over de mensen die er ook zijn en misbruik van de HulpExress trachten te maken. Ondergetekende is gelukkig gezond en is in het bezit van een auto, het zou toch vreemd zijn als hij de Express zou bellen met de vraag of ze zijn grofvuil zouden willen wegbrengen? Dat kan deze blogger prima zelf doen.

Het doet denken aan een verhaal van een Wegenwachter die ondergetekende ooit met pech hielp. "Er zijn mensen die bellen omdat ze pech zouden hebben, maar ondertussen de Wegenwacht als een vervanging voor een garage proberen in te zetten. Daar zijn we niet voor."

De Beijumblogger keek Sietze in de ogen. Hij zag een man die wijs is geworden door het leven. De wijze hulpverlener met het hart op de goede plek: "Ik haal ze er wel uit, de mensen die misbruik proberen te maken, ik heb het gauw genoeg door."

Het wagentje tufte verder. Het was een grijze dag, maar de HulpExpress brengt een beetje kleur en warmte in het leven.

Geen opmerkingen: