donderdag 18 januari 2018

MORGENAVOND HALF ACHT FAKKELOPTOCHT DOOR GRONINGEN (Gaan!)´Wat heeft het voor zin om nog een keer een fakkeloptocht te gaan lopen?'
'Ja maar als je niks doet luistert politiek Den Haag al helemaal niet meer. We moeten niet over ons heen laten lopen.

De meningen over de morgenavond te houden Fakkeloptocht tegen de consequenties van de gaswinning in de provincie Groningen zijn verdeeld.
Toch lijkt niks doen de Beijumblogger geen goed idee. Hij roept dan ook mensen op die hart hebben voor de provincie en de stad Groningen op om morgen wél solidair te zijn. GA!

De oneerlijkheid, slinksheid en het duiken van de landelijke politiek ten spijt (of juist daarom...): KOM MORGEN!
Hou druk op deze regering die laat zien maling te hebben aan angstige, bezorgde en soms wanhopige burgers. Hoezo geld boven het welzijn van mensen?

Archieffoto vorig jaar februari
Annemarie Heite is het toonbeeld van beschaving van de strijd van Groningen tegen onrecht aangaande de gaswinningsproblematiek en de gevolgen die eruit voort komen. Afgelopen juni sprak de Beijumblogger haar, zie nog eens deze video Ze toont respect voor de handelswijze van Schokkend Groningen en John Lanting, de actiegroep die vaak een harder geluid laat horen. Haar motto in de video: laat je niet uitspelen, ga samen voor een veilig en rechtvaardig Groningen, welk geluid je ook maar laat horen.

Bij Jinek uitte ze afgelopen week haar zorgen over de halsstarrigheid van 'de politiek' en de onwil of om empathie te betuigen voor de getroffen bewoners. Heite verklaarde in de talkshow dat ze gewelddadige radicalisering onder Groningers niet uitsluit.

Dat het zover moet komen. In een dictatuur bekommert een regime zich niet om de eigen inwoners, die dienen alleen maar voor eigen gewin. In democratisch Nederland lijkt de houding richting Groningen en haar bewoners niet anders. Wat heeft 'Den Haag' een plaat voor de kop.

Die rare boeren met hun platte dialect ook. Die neem je toch niet serieus? Uitzuigen die hap, hier met dat gas en met de euro's die daaruit voort komen.

Kom op Groningen. Sta op. Samen voor Groningen. Video Fakkeloptocht februari vorig jaar.

De provincie heeft momenteel niks aan verdeeldheid. Wel komen, niet komen, radicaliseren, vreedzaam blijven protesteren. Saamhorigheid is geboden. Zie nog eens de een jaar geleden gemaakte video van een volle zaal in de Oosterpoort waarop honderden Groningers onder aanvoering van Freek de Jonge eendrachtig het Groninger volkslied zingen. En ook 'Het het nog nooit zo donker west' van  Ede Staal.

2 opmerkingen:

Kees Huizenga zei

Hierbij meer informatie over de route en het programma (met dank aan het DvhN):

www.dvhn.nl/groningen/Jesse-Klaver-het-UMCG-duizenden-Groningers-en-vele-anderen-komen-vrijdag-naar-de-fakkeltocht-route-22829379.html

Kees Huizenga zei

Zie tevens deze oproep van Freek de Jonge:

https://www.pscp.tv/w/1gqGvYymnbjKB