zaterdag 27 januari 2018

SOCIAAL VUILNIS IN BEIJUM (41)


Er lag de eerste weken van dit nieuwe jaar meer langs de weg maar de Beijumblogger had weinig tijd om alles te fotograferen.


Normaal gesproken worden er meer foto's per aflevering in deze serie geplaatst, maar ondergetekende maakt vast een bericht in verband met dit bakfies-bericht dat ergens in het nieuws verscheen:


In de stad Groningen komen op meerdere plekken bakfietsen te staan waarmee mensen hun grofvuil kunnen wegbrengen. In eerste instantie gaat het om een proef die tot eind 2018 duurt. De fietsen zijn bedoeld voor mensen die geen eigen vervoer hebben.
Het is niet bekend hoeveel bakfietsen er in de stad komen te staan. Wel denkt het stadsbestuur dat de bakfietsen niet altijd gebruikt zullen worden voor het wegbrengen van afval. Daarom komt er aan het eind van de proef een evaluatie om te bekijken in hoeverre ze ook daadwerkelijk daarvoor gebruikt zijn. Politiek Groningen wilde de fietsen bij afvalstraten zetten. De bestuurders zien dat achter niet zitten. Ze denken dat er dan weinig gebruik van wordt gemaakt. Op welke plekken de bakfietsen dan wel komen te staan, is nog niet bekend. 
Zullen er ook een of meerde bakfietsen in Beijum neergezet worden? Het lijkt zinloos, degenen die te lui zijn om hun grofvuil weg te brengen zullen vast geen ruim vijf kilometer gaan fietsen om de troep naar een afval-station te brengen.Ook al zet je een afval-station midden in de wijk neer, dan nog kwakken ze het gewoon voor op straat.
Foto boven, wie kan dit gedeelte van een auto goed gebruiken?
Foto's links en rechts, nog een kastje met latten nodig? Zelf even in elkaar zetten doe het zelfers,
Links beneden, toch lief, een wasmand, een schilderij en andere huishoudelijke dingen. Je zult maar net naar Beijum zijn verhuist en je huis willen inrichten.

Geen opmerkingen: