maandag 29 januari 2018

MAANDAGOCHTEND (340)'Zin om lekker in je blootje te zwemmen?'

Bovenstaande advertentie hangt op het advertentiebord van de AH te Beijum. Op twee zaterdagen in de maand kun je dat een uur doen in Paddepoel.
Terzijde, de correctiefunctie geeft aan dat het Paddenpoel moet zijn, maar aan wijknamen gaan we niet tornen.

Het slaat een beetje dood en bloot om op de vroege maandagochtend over 'lekker in je blootje zwemmen' te gaan uitweiden. Dertig jaar geleden heeft ondergetekende eens een blauwe maandag aan het naaktstrand van de Hoornseplas gelegen. Eer hing een sfeer onder de die-hard blootlopers dat ze toch wel een beetje erg veel vrijer waren dan de mensen die gewoon in zwembroek en badpak/bikini kwamen zonnen en zwemmen. De vrijheid om gekleed te zwemmen werd enigszins geminacht.

Het waren de jaren dat de (toen nog niet) blogger een dag op een FKK-camping in Joegoslavië (bestond toen nog) verbleef. FKK betekent Freikörperkultur
Hij ging de camping-winkel binnen, zag allemaal blote mensen rondlopen en wilde bij de kassa afrekenen. Daar zat een blote heer achter. Dat was een grens.

Ondergetekende is niet preuts aangelegd, maar hij voelde zich de volgende dag prettiger op een gewone camping (allemaal kleren aan).

Zal het prettiger zijn om in je blootje te zwemmen i.p.v. met zwemkleren aan? Vrijer?
Hoe zou het zijn als Beijumers twee keer een uur per maand bloot door het Groene Hart van de wijk zouden mogen wandelen? Zou dat ook een gevoel van vrijheid geven?
Maar goed, iedereen moet maar doen waar hij of zij zin in heeft. De naturistenclub zal niet voor niks bestaan.

Misschien word je wel zen van blootzwemmen, wie zal het zeggen. Langs de wijkring hangt al de hele week een bord waarop staat hoe je zen kunt worden. Volgens Wikipedia leidt zen ook naar een bevrijde manier van leven. Zie afbeelding links.

Het is psychologie van de koude grond, maar de blogger vermoed dat zen willen zijn en je vrij willen voelen d.m.v. blootzwemmen te maken heeft met het terugverlangen naar de kinderjaren. Jaren waarin je ongedwongen bloot kon poedelen en waarin je helemaal je natuurlijke staat (zen) nog beleefde.

De rechter afbeelding is gistermiddag gemaakt. Geen idee of de trekker er nog staat. Sommige kinderen willen graag volwassen zijn, terwijl sommige volwassenen maar al te graag weer kind zouden willen zijn.

Een prettige week toegewenst. Wees een beetje zen als het kan. En bloot lopen mag, maar u hebt niet de vrijheid om dat buiten op straat te doen. Doe de gordijnen dicht, kleed u uit, en voel u opgesloten in uw eigen huis zo vrij als een vogeltje.

Geen opmerkingen: