dinsdag 9 januari 2018

WEDEROM FAKKELOPTOCHT GRONINGEN (Gaswinning, NAM)


Naar aanleiding van de aardbeving die gistermiddag vanuit Zeerijp tot aan Beijum over de provincie golfde, wordt volgende week vrijdag na bijna een jaar wederom een fakkeloptocht door de binnenstad van Groningen gehouden.
De Groninger Bodem Beweging houdt volgende week vrijdag 19 januari een nieuwe fakkeloptocht. Aanleiding is de aardbeving van maandagmiddag bij Zeerijp.
In februari vorig jaar was er ook een fakkeloptocht tegen de gaswinning en het gebrek aan medewerking door NAM en regering. Toen waren er ruim 4.000 deelnemers, onder wie cabaretier Freek de Jonge. De organisatie hoopt nu op veel meer deelnemers, gezien de heftigheid van de aardbeving van maandagmiddag.
De gemeente Groningen heeft inmiddels  toestemming gegeven voor de fakkeloptocht. www.oogtv.nl
Bovenstaande afbeelding staat in een blogbericht over de Fakkeloptocht die vorig jaar februari in de stad werd gehouden. Zie nog eens dit bericht + video-verslag Op de foto zien we mensen van Schokkend Groningen waaronder John Lanting.

Hoe lang laten Groningers nog met zich sollen? We kunnen elke week wel met een gezellige fakkel door de stad gaan lopen. Onbegrijpelijk dat 'de politiek' en de NAM het grote geld  boven de veiligheid en zorgen van angstige bewoners laat gaan.
Wat als er doden gaan vallen? Vooral de NAM ontpopt zich langzamerhand tot een soort van terroristische organisatie als er aanhoudend zonder compassie voor de Groningers gewetensloos gas uit de bodem wordt gehaald.
Ostfriesische Zeitung

Geen opmerkingen: