vrijdag 5 januari 2018

DE WEGWIJZER WEET ELKAAR TE VINDEN


Het is geen goed Nederlands, maar het staat er echt. De Wegwijzer weet elkaar te vinden. Maar goed, de doelstelling is helder.

In de hal van de Wegwijzer op Plein Oost staat een soort van vraag- en aanbod bord.
Het voormalige multifunctionele gebouw (wijkagenten, Vensterwijk, MJD, etc.) is onlangs omgedoopt tot een soort van ontmoetingscentrum. Vanaf 1 juni zit er ook een gereedschapsruimte van de Groene Long. En Sociale Long houdt er spreekuur, als vervolg op de gestopte Beijumsessies (waar mensen wijkinitiatieven konden pitchen).

Bij de AH op West staat een advertentiebord, zie nog eens dit bericht
En nu dit op Oost, zie foto, klik groter.

Zal de wijk er warm voor lopen (Wegwijzer)? Of blijft het een ruimte waar een klein groepje mensen gebruik van gaat maken?
Echte wijkbijeenkomsten waar meer dan 100 mensen op af komen, heb je bijna niet meer in Beijum. Dat zal ook met internet te maken hebben, veel vraag en aanbod loopt in de wijk via Facebook.

Wijkinitiatieven moet je koesteren en niet afbranden.

Maar de Beijumblogger vind het wel eens verwarrend. Er is een Trefpunt, een Heerdenhoes en een Kleihorn. Buurtcentra, plekken waar Beijumers elkaar kunnen ontmoeten.

Sinds 1 december is daar de Wegwijzer bij gekomen.

En over een jaar staat op ongeveer 150 meter van de Wegwijzer een Derdengebouw op het Innersdijk-terrein waar de laatste twee genoemde buurtcentra samen in komen. Die gebouwen komen dan weer leeg te staan.

Wat een gegoochel met gebouwen.
 Of, en om het positief te beëindigen, Beijum heeft momenteel een overschot aan ruimtes waarin gemeenschappelijke initiatieven kunnen worden ontplooid.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Heerdenhoes Isebrandtheerd is prima plek voor private woningbouw. Appartementencomplex voor ouderen is in gemeentestukken reeds genoemd. Lekker centraal. En prachtig passend bij oudere nieuwbouwwijk, waar ook de bewoners mee-verouderen. En met al die slaapkamers en badkamers boven in die eengezinshuizen is er wel plek voor doorstromingshuizen. Welke projectontwikkelaar durft, samen met gemeente?

Anoniem zei

In De Hunze, waar ik woon, is die sociale samenhang nog wel te vinden. Dat sociale media er debet aan is, dat men niet meer warm loopt voor een wijkbijeenkomst verschilt dus per wijk.
Jan Bakker