dinsdag 2 januari 2018

DE NIEUWJAARSRECEPTIE IN DE MARTINIPLAZA (2018)


In de Martiniplaza werd vanavond tijdens een feestelijke en muzikale bijeenkomst het nieuwe jaar ingeluid. Voorgaande jaren spandde het erom, is er genoeg geld vanuit de gemeente Groningen beschikbaar voor een nieuwjaarsreceptie waarop alle stadjers welkom zijn?

We zitten in een economische opwaartse golf. Er was dit jaar geled genoeg om groots uit te pakken met een keur aan artiesten en groepen. 

Het is ongeveer een half uur fietsen vanuit bGroningen naar de Martiniplaza. Een bus nemen kon ook, maar na het overdadig eten en drinken tijdens de voorbije feestdagen is even goed bewegen niet verkeerd.

Fiets goed vastzetten en naar binnenlopen. Direct muziek in de ontvangsthal, je ziet hem in het voorjaar en zomer vaak in de binnenstad van Groningen spelen, straatmuzikant Moti Rymarczuk.

Zie afbeelding links.

De receptie werd afgetrapt door, en hoe kan het ook anders, burgemeester Peter den Oudsten. Het gaat goed met de stad, zo vertelde hij. En we hebben er afgelopen jaar 350 inwoners bijgekregen.

Na zijn openingsspeech werd een promo-video over de stad Groningen vertoond. Superstadjer Christine de Ruiter uit Beijum speelt daar ook een rol in ("In Beijum heb ik een dorpsgevoel").

Na de video volgde een wervelend optreden van een keur aan artiesten die samen met het Noordpoolorkest swingende muziek ten gehoren brachten. Waaronder drie Groningers die tijdens de talentenshow Idols boven kwamen drijven.

Hilarisch was het optreden van Vrouw Holland, drie dames die cabareteske liederen zongen.

De muziek was prachtig, maar mensen tegenkomen was ook een der doelen van de Beijumblogger om de hele fietsoversteek door de stad te maken.

Er waren meer Beijumers aanwezig, op de foto links zien we Mirjam Wulfse, fractievoorzitter van de Provinciale Staten, samen met een VVD-collega een toast uitbrengen op het nieuwe jaar. Zie afbeelding rechts beneden.

In verschillende zaaltjes van de MartiniPlaza werden wervelende optredens verzorgd, teveel om allemaal op te noemen.

Het Grunnings Laid heeft ondergetekende gefilmd en in een video gegoten, zie beneden.
Waarschijnlijk hebben Grunningers behoefte aan samenzijn, om het eigen volkslied te zingen en om video's waarop het lied wordt gezongen te bekijken. Het zal niet voor niks zijn dat een bijna een jaar geleden Grunnings Laid-video zo goed bekeken en beluisterd wordt, zie nog eens hier

Het was een behaaglijk fietstochtje terug naar Beijum. Het was niet koud en in de verte knalde nog wat vuurerk. Door de leukste en boeiendste stad van Noord Nederland fietsen. En ook nog wel naar de mooiste ijk van de stad. Op z'n Grunnings gezegd: het leven is niet verkeerd in Groningen.
Geen opmerkingen: