woensdag 24 januari 2018

BEIJUMBORG (98)


Met een redelijke snelheid (zo’n 40 km per uur) kom ik vanaf de afrit Beijum-Noord en langs het tankstation de wijk inrijden. Ik ben bijna op het punt waar het verkeer uit Winkelcentrum-West en lijn 4 van Qbuzz de Amkemaheerd op kunnen rijden, en moet dan vol op de rem. Vanaf het winkelcentrum komt een zwarte Golf aanracen. De bestuurder kijkt niet op of om en geeft me geen voorrang, waar ik dat wél heb. 

Van de schrik maak ik een nogal obsceen gebaar met mijn middelvinger, en de man achter het stuur van de Golf trapt vol op de rem.....het lijkt alsof hij ter plekke uit wil stappen en bij mij verhaal wil halen. Ik hoop er maar het beste van, en gelukkig rijdt hij toch maar door. Of rijden......hij knalt er letterlijk vandoor. Misschien onder invloed, misschien ruzie met zijn schoonmoeder gehad.....maar het is in ieder geval al de tweede keer dat ik dit soort wangedrag opmerk op deze plaats in de Beijumblog. Waarom zijn het trouwens vrijwel altijd zwarte Golfbestuurders die dit soort wangedrag vertonen? Zit er een extra agressie-knop op de stuurkolom van dit type auto? 

Lieve lezers: auto’s zijn verrekte handig, maar in handen van dit soort gekken ook moordwapens. Enne heus: we zijn er allemaal wel eens met de kop niet bij, maar dit was moedwillig voorrang nemen waar hij dat niet had. Mijn oude vader zou gezegd hebben: “die komt zijn boom nog wel tegen” (en dat op zijn plat-Twents). Dat gun je niemand, maar we weten allemaal de plekken aan te wijzen waar in Beijum automobilisten ‘hun boom tegenkwamen’, met soms afschuwelijke gevolgen. 

Al weken zie ik in de berm van dezelfde Amkemaheerd diepe sporen in het gras, van een auto die kennelijk uit de flauwe bocht ter plekke is gevlogen en enkele meters verderop weer de weg is opgestuiterd.....hier ging het nog net goed, maar had er toevallig een plataan gestaan, dan waren de hulptroepen van ambulance en politie vast nodig geweest. 

Rijgedrag. Je kunt er een boek over schrijven!

Han Borg

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Diepe sporen ter hoogte van de Scheltemaheerd / Wilkemaheerd? Die zijn van een vrachtwagen die containers hebben weggehaald. De containers stonden er voor de renovatie van de huurhuizen: https://beijumnieuws.blogspot.nl/2017/09/uitgebreide-renovatie-huizen-wilkema.html (Betreft niet de container op de foto, aan de overkant van de wijkring stonden ook containers).

familie de jonge zei

Diepe sporen tegenover Jensemaheerd zijn van de politie autos bij het ongeluk van de vrouw die tegen de bus aanreed. Of van de auto's die om de plaats van het ongeluk heen wilden rijden.