maandag 1 januari 2018

COLUMN UIT LEWENBORG (78)


Een heel nieuw jaar ligt er voor ons.
Allereerst wens ik al mijn lezers een heel gezond en liefdevol 2018. Menigeen zal nu wel aan het feesten zijn. Een nieuwjaarsborrel hier en daar, een gezellige tijd. Logisch er ligt een heel nieuwjaar voor ons. Bij mij heeft de champagne ook rijkelijk gevloeid. Een heuse kater als gevolg. Ach, het mag de pret niet drukken en als jullie dit lezen, zit ik alweer aan de champagne met vrienden om het nieuwejaar goed te beginnen. Je moet de kater tenslotte bestrijden met hetgeen waar je mee geëindigd bent, heb ik altijd geleerd.
Mensen nog aan toe, wat een geknal afgelopen dagen. Hard, zo hard dat de ramen in de sponningen ervan trilden. Mijn arme diertjes schrokken zich keer op keer weer een ongeluk. Complete paniek! Trillend over zijn hele lijfje, zat mijn hondje dicht tegen mij aangekropen, te piepen van angst. De kat deed het al niet beter en kroop als een angsthaas over de grond, met ogen zo groot dat ik bang was, dat ze uit zijn koppie zouden rollen. Hij kan beter een haas vangen, hebben we er in ieder geval nog wat aan. 

Her en der om mij heen hoorde ik dat er verschillende meldingen waren gedaan richting de politie, voor vuurwerkoverlast. De lijnen waren overbezet en de politie heeft heus zijn best gedaan om aan elke melding gehoor te geven. Helaas zijn de snotjongen snel weg. Logisch, als je politie ziet aankomen. Met de vele steegjes in de buurt, kun je goed vluchten. Als de politie weer wegrijdt, steken ze lachend weer van die afschuwelijke bommen af.
Ik vraag mij toch dringend af, wanneer er nu eens knopen worden doorgehakt bij de ministers en ze het vuurwerk gewoon landelijk gaan verbieden. Geen vuurwerkverkoop, in geen enkele winkel. Nergens in het hele land. Aan de andere kant, blijft het illegale vuurwerk dan nog uit onze buurlanden hier verschijnen. Dit maakt het dan wel wat makkelijker voor oom agent, want elke knal is er dan sowieso één die zwaar verboden is.
Oké, ander onderwerp. Met een frisse blik, kijken we het nieuwejaar in op deze eerste dag. Iedereen heeft zo weer goede voornemens gemaakt. Ik hoop van harte dat je het volhoudt. Waarschijnlijk heb je al een agenda voor 2018, met wat belangrijke afspraken erin. Het jachtige leven slurpt je al snel weer op. Vergeet vooral niet om er ruimte in te houden, voor ontspanning. Je weet wel, zo’n heerlijke niets moet, alles mag dag.
Voor dit jaar wil ik je als lezer meegeven: Geniet van de mooie dingen en wijk eens van je vast patroon af, dit kan plots nieuwe wegen openen. Wees lief voor anderen, groet eens vaker je medemens. Help ouderen, door ze een stukje vreugde van jezelf te geven. Een simpel gebaar, kan al het verschil maken.
Ik zeg proost, op een goed en anders 2018. Mijn motto voor het nieuwe jaar zal zijn: Wie schrijft, die blijft.
Wat is jouw motto voor 2018?

2018©Vlindertje73

Geen opmerkingen: