donderdag 25 januari 2018

STEEDS MEER KEIEN BIJ KUISPUNTEN IN BEIJUMHet lijkt erop dat de bermen waar struiken staan steeds beter worden beschermd in Beijum. Op steeds meer plekken worden zware langwerpige keien geplaatst. En daar kun je beter niet met de auto tegenaan gaan rijden.

Zou het zo zijn dat automobilisten hun voertuig steeds vaker de bosjes en heggen inrijden? Er moet toch een reden zijn waarom de loodzware obstakels geplaatst worden. Ze kosten vast ook een aardig centje, ze moeten naar de plek van bestemming vervoerd worden, met een soort van heftruck opgetild worden en neergelegd. Kosten baten, wat moet het opleveren?

Zie afbeeldingen.
Helemaal boven, een kei in een bocht in de Fultsemaheerd. Zal de voorste half meter platgewalst zijn door een of meerdere auto's?

Foto links, deze keien liggen er al jaren. De linker ligt verdekt opgesteld, als je vanaf de andere kant komt en de bocht te nauw neemt, kun je zomaar een klapband krijgen. Of een beschadigde velg.

Foto rechts, dit oude rechtopstaande exemplaar staat al jaren voor een hegje in dee Froukemaheerd.
verderop is nog een kruispunt waar je links, rechts en rechtdoor kan. Daar liggen een stuk of zes van dezelfde exemplaren.

Foto beneden, de twee (door de regen) glimmende keien liggen er nog niet zo lang, net als het bovenste exemplaar in de Fultsemaheerd.

Geen opmerkingen: