zaterdag 20 januari 2018

NOG EVEN, VAN BEIJUM NAAR DE FAKKELOPTOCHT IN STAD
Er liepen gisteravond minstens 100 Beijumers mee in de Fakkeloptocht tegen (de gevolgen van de) gaswinning door de binnenstad.
Via Facebook was een oproep gedaan om een gezamenlijke Beijumer groepsfoto bij de bushalte (Lijn4) vanuit Beijum te maken, maar dat liep mis doordat tijden en bushaltes door elkaar heenliepen.
De Beijumblogger wilde aan vorige zin toevoegen: volgende keer beter. Maar gloeiende gloeiende, er moet helemaal geen volgende keer komen, dit moet de laatste fakkeloptocht worden. Genoeg is immers genoeg.

De fietstocht van Beijum naar de binnenstad was weer een beleving. Vooral het fietsen langs de Korreweg was weer een avontuur op zich. Op een gegeven moment reed de blogger achter een illuster duo aan dat de hele breedte van het fietspad bestreek. Zie afbeeldingen links. Links reed een wankel heerschap met een hand aan het stuur en met de andere hand hield hij een (leeg?) kratje bier achterop de pakjesdrager vast. Het rechter heerschap had in de linker hand een blik witte verf, zijn linker voet stond op een skate-plank en met de rechter voet werd gestept.

Een hele sliert Beijum-Fakkelgangers kon er niet langs. Associaties over waar de klepel wel niet moest hangen en over de Klokkenluider van de Notre Dame kwamen omhoog.

Op de Grote Markt aangekomen trof ondergetekende 'zijn' trouwe columnist Han (Beijum)Borg. Wat ga je doen Han? "Behalve meelopen ga ik vijf minuten voor aanvang de klok van de Martinitoren luiden."

Zie afbeelding rechts.

Foto boven, ze staan ook op de video Met een lieve zwarte poedel in de handen: "De NAM krijgt van ons de poedelprijs."

Zie verder ook het bericht/verslag van gisteravond

Ondergetekende hoorde gisteravond een paar keer: 'Die politici moeten eindelijk eens naar ons gaan luisteren.'
Gek eigenlijk, je stemt op een politieke partij omdat je daar vertrouwen in hebt en je in de verwachting bent dat politici voor je belangen opkomen. En dan moet je met z'n tienduizenden de straat op om ein-de-lijk eens door de politiek te worden gehoord.

Geen opmerkingen: