donderdag 25 januari 2018

OVER EEN DOORGETROKKEN STREEP RIJDEN MOET KUNNEN

Als er van de andere kant niks aan komt rij ik door. Moet kunnen, is veilig.
Zoiets zou de chauffeur van de auto die we op bovenstaande foto zien ongeveer op zijn Duits hebben bedacht.

Een soort van vuilniswagen stond vanmiddag aan de verkeerde kant van de wijkring geparkeerd. Locatie, net voorbij de bocht ter hoogte van het winkelcentrum, komend vanaf kruispunt Beijum Zuid verder de wijk in.

je hebt van die overtredingen die geen overtredingen zijn maar pragmatische oplossingen. Vergelijk over een doorgetrokken streep rijden terwijl er van de andere kant niks aan komt en alles dus veilig is als een soort van gelegenheidsvoorrang. Je hebt eigenlijk geen voorrang maar je kunt doorrijden omdat de auto die wel voorrang heeft noodgedwongen voor iets moet wachten.De blogger had het over een 'soort vuilniswagen' omdat dit exemplaar waarschijnlijk niet door de hele wijk reed om troep op te halen.

Op de rechter foto zien we een zwarte bak met een rode deksel. Vlakbij zit de dierenarts, zal het daar wat mee te maken hebben?
Nog steeds re rechter foto, de tegemoetkomende auto's waren voorbij en ondergetekende gaf vol gas. Over de dubbele strepen.

Je kunt anders wachten tot je een ons weegt en de rode wagen zal toch ook over de dubbele streep moeten om zijn weg te moeten vervolgen.

Soms zijn regels er om overtreden te kunnen worden.

Geen opmerkingen: