donderdag 11 januari 2018

VRIJWILLIGERS VOOR DE NIEUWE FAKKELOPTOCHT GEVRAAGD (Groningen)


Fakkeloptocht februari 2017

Het onbehagen onder Groningers groeit. Na aanleiding van de relatief zware aardbeving die begin deze week vanuit Zeerijp over de provincie Groningen golfde (tot aan Beijum aan toe), merkt deze geboren Groninger aanwakkerende woede en irritatie onder zijn provinciegenoten. Ze voelen zich op z'n plat Grunnings gezegd verneukt waar ze bijstaan.

Miljonair Jort Kelder verkondigde eergisteren bij talkshow Jinek dat niemand vrijwillig in Groningen (ik heb het steeds over de provincie en niet specifiek over de stad) zou willen wonen. De minachting. Jort Kelder die bekend is van 'Hoe heurt het eigenlijk.'

Wat een lul. 

Het gebrek aan solidariteit. Emotionele Groningers in dezelfde uitzending die het gevoel hebben niet meer bij Holland te horen. In de steek gelaten, niet serieus genomen. Uitgebuit. Dát gevoel domineert.

Groningers zijn geen slachtoffertypes. Kop ter veur, dát is de onderstroom. Nait soezen.

Tja. Misschien moeten we wél een keer gaan soezen. Wat als de bevingen in de Randstad hadden plaatsgevonden?

Er is een ondergrens. En die is bereikt. Ondergetekende, Knoalster van geboorte, voelt het provinciale minderwaardigheidsgevoel, de achterdocht en het uitgebuit worden vanaf zijn jeugd. Niet zozeer vanuit zijn eigen persoon, misschien ook wel, maar meer van wat hij historisch gezien vanuit zijn gevoeligheid heeft oppikt uit zijn omgeving. Vader actief bij de vakbond. Veenkoloniën.

 Er valt van alles over te schrijven, maar ik beperk me tot de aardbevingsproblematiek door gaswinning in mijn provincie. 

Groningers moeten opstaan. Opkomen voor zichzelf.

De linker afbeelding circuleert op Facebook. Directeur Schotman van de NAM verkondigt in al zijn stompzinnige autisme en schijnheiligheid dat Groningers geen vandalistische dingen moeten doen n.a.v. de laatste aardbeving.

We beleven gelukkig beschaafde tijden. Maar je zou de hufter aan de hoogste boom op moeten hangen. 'Belangrijk is om de Groningers rust te geven.' Dat zegt de gevoelloze berekenbare griezel echt. Vierendelen mag niet meer. WIE moet de Groningers rust geven? Terrorist!

Emoties beheersen is een teken van beschaving.
En dus houdt ondergetekende het hierbij.

Politie Groningen is welkom voor een intimiderend gesprekje n.a.v. dit blogbericht.

GRONINGEN HEEFT IEDEREEN NODIG

Onderstaande oproep circuleert op internet vanuit de Milieubeweging:

Van Sikkom.nl
Zoals iedereen heeft kunnen vernemen is Groningen eergisteren weer getroffen door een zware aardbeving. Een enorme dreun golfde door de provincie en maakte in een klap duidelijk dat wat er tot nog toe gedaan is aan schadeafhandeling en het verminderen van de gaswinning volstrekt onvoldoende is. Het betekend ook weer slapeloze nachten, scheuren tellen en wachten op schadeherstel (want die is enkele maanden geleden stilgelegd) voor veel van onze Groningse vrienden. 

De Groninger Bodem Beweging heeft opgeroepen om vrijdagavond 19 januari een nieuwe fakkeloptocht te lopen in Groningen. Dat is over negen dagen. Vanwege de enorm korte termijn zijn we daarom naarstig opzoek naar extra vrijwilligers die de komende 9 dagen en natuurlijk vooral vrijdag 19 januari hun handen uit de mouwen kunnen steken met fakkels uitdelen, het sfeerbeheer, opbouwen en al het regelwerk er om heen.
Kan je meehelpen op de 19e? Vul dan de vrijwilligersformulier in: 

We hopen natuurlijk op heel veel deelnemers uit de rest van het land, dus nodig je vrienden ook uit!
We zijn aan het kijken of we goedkoop reizen kunnen organiseren. Groningen heeft iedereen nodig!

1 opmerking:

Kees Huizenga zei

Bovenstaande oproep is van Milieudefensie uit Amsterdam.