woensdag 10 januari 2018

ZATERDAG DEMONSTRATIE TEGEN DICTATOR TOGO


Beijumboek

"Na 55 jaar wordt het tijd dat de dictatuur in mijn geboorteland stopt. Dictator Faure Gnassingbe Eyadéma  (open de link naar een Trouw-bericht; JF) regeert met ijzeren vuist. We gaan aanstaande zaterdag met mensen uit Ghana, Mali, Burkina Faso en alle vrienden van Togo uit Nederland, BelgiëLuxemburg en Duitland op de Dam in Amsterdam demonstreren. We willen democratie, het schenden van mensenrechten en de misdaden tegen de menselijkheid moeten gestopt worden." 

Beijumer Michel Gomashie maakt zich ernstig zorgen over de situatie in Togo. Hij woont sinds ongeveer 22 jaar in Nederland en streek ongeveer 20 jaar geleden Beijum neer alwaar hij met zijn Nederlandse vrouw een gezin stichtte. Zie afbeelding rechts, een portretje in het zes jaar geleden verschenen BeijumboekMichel is na al die jaren geworteld in de Groninger/Beijumer samenleving. Echtgenoot, vader, werknemer, buurtgenoot enz. Af en toe vliegt hij voor een paar weken naar Togo om familie te bezoeken en bepaalde projecten te ondersteunen.  Zie nog eens dit bericht Er wringt iets. Er is iets pijnlijks aan de hand in zijn geboorteland. "Het speelt al langer, de vader van de huidige dictator kwam in 1963 aan de macht. Na diens dood in 2005 dachten de Togolezen dat hij zich na de verkiezingen niet meer beschikbaar zou stellen, maar Gnassingbe Eyadéma    besloot om tot zijn dood aan te blijven. 


WE SUFFER TO MUCH, WE LIJDEN TEVEEL 
Als de lezer googelt op de naam Faure Gnassingbe Eyadéma, dan komt hij op verschillende achtergrondartikelen over het drama dat zich in Togo afspeelt. Het is het oude liedje rond brute despoten. Blijven zitten voor eigen gewin en macht, terwijl het volk tekort komt, mensenrechten worden geschonden en elke opstand wordt neergeslagen. 
Voor degene die de Engelse taal machtig is, lees dit bericht met achtergrondinformatie op de BBC. 

Zie flyer. Zaterdag van 13.00 tot 17.00 uur op de Dam te Amsterdam.

1 opmerking:

Anoniem zei

Helaas is de reden voor dit soort creeps die veel te lang blijven en veel te lang macht blijven krijgen van corruptie 'onze' ontwikkelingshulp. Hij zal ook wel z'n Zwitserse bankrekening goed gevuld hebben. Daarbij de tribal opzet van het land.

Ik heb medelijden met het volk dat zo onderdrukt wordt.

Kees K.