maandag 29 januari 2018

BEIJUM BESTAAT 40 JAAR (2)


De stuurgroep Beijum40 is al maanden bezig om het feest ter ere van het 40 jarig bestaan van Beijum te organiseren, zie nog eens dit bericht
Tussen 25 mei en 3 juni zal als alles goed gaat Beijum feest gaan vieren. Het feest zal voor iedereen toegankelijk zijn


De Beijumblogger schuift af en toe aan bij de stuurgroep. Zoals afgelopen woensdag, zie foto. Vanuit een pr-functie, vanuit journalistieke belangstelling en om tips te geven en mee te denken over de invulling van Beijum40.
Afgelopen keer vroeg hij aan voorzitter Arjan de Rooij, rechts op de afbeelding,  of hij af en toe een stukje informatie zou willen insturen. 
Dit kwam gistermiddag binnen: 

Dat Beijum een wijk is waar van alles gebeurt is bekend. Maar dat dat al 40 jaar zo is is minder bekend. En daar moet verandering in komen. Beijum bestaat 40 jaar. En verjaardagen moeten gevierd worden. Dat kan natuurlijk op een ouderwetse manier. Je nodigt mensen uit voor koffie, een gebakje en na de taart een biertje. Dat kan maar het kan ook anders. En als een grote wijk als Beijum jarig is moet dat ook anders.

Vorig jaar begon het bij een aantal mensen te kriebelen. Dat Beijum jarig was wisten we wel en dat we dat niet onopgemerkt voorbij wilden laten gaan wisten we ook maar wat gingen we dan doen? En wie gingen er wat doen?
Na wat heen en weer praten is er een clubje gevormd dat zichzelf de taak gaf het feest vorm te geven. En dat clubje is aan de gang gegaan.

We gaan niet allerlei dingen organiseren, dat kunnen de Beijumers prima zelf. De ideeën stromen binnen. En er wordt al hard gewerkt aan het programma. Een groep mensen organiseert de Beijumtrail, een loop door Beijum maar niet alleen langs de gebouwen maar er ook doorheen. Er komt een groot muziekfeest Drie avonden en dagen muziek. Allerlei genres waarbij er voor iedereen wat te genieten valt.

We gaan bezig met toneel, een ander idee is een bakwedstrijd. In de geest van bruisend Beijum waarbij veel Beijumers hun kookkunsten lieten proeven aan hun mede wijkbewoners. En omdat de Beijumers soms van ver komen was het eten verassend divers.
Er zijn mensen bezig met kunsttentoonstellingen. En als volwassenen dat kunnen, waarom vragen we de Beijumer jeugd niet eens om wat te laten zien. Beijum barst van het talent en dat mag zeker in een feestjaar wel eens uitgemeten worden.

We wonen in een groene wijk. Kunnen we die wijk nog groener maken in dit jaar? Er lopen mensen met plannen rond om onze wijk nog natuurlijker te maken. Misschien kunnen die activiteiten gekoppeld worden aan dit feest.
De Ploeg, een in Groningen wereldberoemde kunsternaarsclub, heeft ook in Beijum gewerkt. We gaan er wat mee doen.
Maar ook avonden met vuur, kwartetten, voorlezen, noem maar op.
Ik mag de komende tijd in dit blog vertellen wat er staat te gebeuren. Ik hoop dat ik tijd tekort kom.

Arjan de Rooij

Zie ook deel 1
(Deze serie heeft geen vaste dag of tijdstip)
www.beijum40.nl

Geen opmerkingen: