maandag 8 januari 2018

MAANDAGOCHTEND (337)

Welkom bij de eerste MAANDAGOCHTEND op Beijumnieuws in het nieuwe jaar 2018.
De kerstvakantie is voorbij, de eerste normale volle week in het nieuwe jaar is begonnen. We gaan back to normal.

De Beijumblogger heeft af en toe last van een statistieken-tic.
Gisteren merkte hij reeds dat de dagen langzamerhand weer lichter worden, maar je kunt het ook hier zien.

Vanochtend is daar nog weinig van te zien. Zie foto boven, het was een uur geleden nog donker. Het vroor en een buurtgenoot moest vroeg de deur uit om te gaan werken. Geen zin om de vooruit van de auto open te moeten krabben op de vroege ochtend.

Inmiddels is het half negen geweest. Als het goed is zijn alle leerlingen van basisscholen in de wijk voor het eerst dit jaar in de klas gearriveerd.

Met een klein jetlagje? Na twee weken kerstvakantie en kunnen uitslapen ging de wekker vanochtend weer onverbiddelijk.

De blogger wilde het de lezer op deze maandagochtend niet aandoen om de linker afbeelding pontificaal boven dit bericht te zetten. Zit je lekker met een ontbijtje en een kop koffie op de laptop te ontbijten...

Maar het is wel creatief met stront en vuurwerk(resten).
Er liggen nog steeds drollen op het speelveldje in de Froukemaheerd....

Ach ja, die drollen op Beijumnieuws, en de pontificale vuilnis-foto's af en toe, moet dat nou? Charles Groenhuijsen pleitte afgelopen weekend in De Volkskrant voor een optimistischer berichtgeving in de media. Waarom altijd zo negatief?

Ondergetekende tracht steeds een gezonde balans te vinden op deze wijkblog. Teveel negativiteit niet aldoor uitvergroten. Kop ook niet in het zand (de Beijumer-klei) stoppen. Ook de prettige ontwikkelingen blijven belichten in het nieuwe jaar. 

Daarop nog even inhakend, sommige lezers vroegen zich af waarom Beijumnieuws onlangs zonodig hard moet uithalen naar Tv-Noord. 

Ondergetekende bemerkt woede onder Beijumers omtrent de berichtgeving op deze zender. Is er iets wat landelijke belangstelling kan genereren, dan zijn ze er als eerste hijgerig bij. Zie ons. En leve onze kijkcijfers. Zoals afgelopen november bij het horrorhuis in de Doornbosheerd. Een breed gedragen kerstpakkettenactie in Beijum is aan de sensatiezoekers die graag willen scoren (Tv-Noord) niet besteed. Hoor nog eens Lammert Doedens in  deze en ook in deze video uithalen naar ze. Eens door hem opgetekend: "Ze komen met gierende banden Beijum binnenrijden als er stront aan de knikkers is, maar ho maar als er wat positiefs gebeurt."     

Ondergetekende heeft ervaren dat eigenbelang bij Tv-Noord voor bronvermelden en sportief linken gaat.

Zal een gebrek aan integriteit in het DNA van deze zender zitten? De familie Uitham ergerde zich begin afgelopen week scheel aan de drammerige en hijgerige manier van doen tijdens de verjaardag van de schaatscrack (93!  laat die man 's ochtends even rustig opstaan en bijkomen, opdringerige RTV-Noorders!) Jan Uitham....Radio Noord! Weten jullie wel wat respect is? Jan is ziek en kwetsbaar, en de familie breekt zich het hoofd, hoe kunnen we TV-Noord buiten de deur houden?

Maar goed, genoeg aandacht voor die lui die net doen alsof ze er voor Groningers zijn, maar ondertussen aan zelfbevrediging doen. 

Foto rechts, wat gaan we dit jaar allemaal merken van Sietze's HulpExpress?   
Tja, positief nieuws en negatief nieuws. Toch raar dat een welvarend land en de stad Groningen een Voedselbank nodig heeft?    

Foto linksonder, hoe lang gaat het nog duren voordat het kapotte muurtje op het Heerdenpad-viaduct wordt hersteld?  Het muurtje ligt er al bijna zes weken gehavend bij

Er valt weer van alles te schrijven en te volgen in dit nieuwe jaar. 

Beijum boeit, zogezegd. De wijk bestaat dit jaar 40 jaar. Waarover later meer.

Maar nu eerst deze maandagochtend. De kachel aan, koffie erbij. Koalm aan. En mok ter wat van...(Nee, nait mok'n en soezen, neem verantwoording voor je eigen leven...).                                     

Geen opmerkingen: