vrijdag 19 januari 2018

POEZEN IN BEIJUM (18)


Katten zijn schattig en aandoenlijk, maar ze vermoorden ook vogels en knaagdieren, verspreiden akelige ziektes en houden mensen uit hun slaap. Aldus een bericht in de Volkskrant vorige week

Kom een doorsnee kattenbezitter(ster) uit Beijum niet aan zijn of haar huisdier. Schatjes zijn het. Niet zo negatief doen over die lieve beestjes blogger!

Maar toch, de schatjes hebben ook een donkere kant.

Bovenstaande afbeelding is onlangs bij een Beijumer gemaakt die opa is geworden. Bij oppassen hoort dan ook een box.
Allemaal goed en wel, denkt het schatje des huizes misschien a.h.w., dit is wel mijn territorium, kleine soms schreeuwende indringer.

Veel katten merken feilloos als er iets verandert in de omgeving. Zo merken ze vaak al in een vroeg stadium als het vrouwelijk personeel zwanger is. Bij ons is het twee keer voorgekomen dat de kat het al gemerkt had, voordat we het zelf aan anderen konden laten weten. Je merkte duidelijk een gedragsverandering. De ene kat vroeg meer aandacht en bij een andere kat had het zelfs tot gevolg dat er even werd gesproeid.
De komst van een baby kan dus ook jaloezie veroorzaken bij de kat. Laat de kat merken dat je nog evenveel van hem houdt, door ook aandacht aan de kat te besteden. Als de kat tijdens deze periode verwaarloosd wordt, is het vaak niet meer goed te maken. Lees hier

Geen opmerkingen: