woensdag 3 januari 2018

EEN CHAGRIJNIGE DAG (Voor sommigen)


Zal een stormachtige dag op het gemoed van de mensen inwerken? De reeds overleden moeder van deze Beijumblogger verkondigde in de jaren zeventig en tachtig van de vorige eeuw reeds dat vooral kinderen ruzie maken als het stormt en onweert. Heeft ze gelijk? "Volwassen" ook?

Onweren deed het niet vandaag. Maar redelijk wat mensen schijnen hun beste wensen en goede voornemens in dit nieuwe jaar al snel losgelaten te hebben.


Op de een na laatste dag van het voorbije jaar postte ondergetekende een bericht over de ondermaatse en 'zie ons eens'- berichtgeving over de Rtv-Noord (die er niet voor Groningen is,  maar louter aan zelfbevrediging doet) berichtgeving. 


Ach ja, Rtv-Noord. Tja.


Vandaag werd er opeens woedend gereageerd op de FB-pagina van https://www.facebook.com/beijum.nieuws, zoek het (openbare, voor  een ieder bereikbare) bericht op.

Een der reacties:

Ach Johan wil je graag meedoen met Sikkom. Laten we maar niet teveel over jou gaan schrijven en jou onder de loep nemen. Hou je hart dan maar vast met je achterlijke verslaggeving over beijum, feestjes en waardeloze foto's die je zomaar op het net flikkert. Hou aub je mond verder zeg!


Ondergetekende geniet van dit soort reacties. Hij wordt zoveel opgehemeld over zijn blog-activiteiten, dat hij ahw een keer snakt naar een afstraffing. Je wordt toch niet serieus genomen als nieuwsmedium als je niet uitgescholden wordt? (Bedankt, Manita). Een taxi-bedrijf uit Beijum reageerde soortelijk.


Een andere lezer reageerde als volgt: "Ik weet wel dat je Rtv-Noord haat."

Ach ja, haten. Rtv-Noord wil scoren en overleven. Een beetje liefde is op zijn plaats. En erkenning, ze willen zo graag landelijk scoren.

Wat blijkt? De Fake-nieuws-filmer van RTv-Noord, (hallo Rob, alles ok?)  heeft aanhang. Niet kijken op Sikkom, een Stadsblog die nait (ok, sikkom) aan Beijumnieuws kan tippen. Maar...alle vijandige reacties richting de Beijumblogger hadden een overeenkomstige insinuatie: wil je soms bij Sikkom werken?


Nee, ondergetekende gaat niet degraderen. Sikkom? Hmmm, een door NDC-mediagroep betaalde stadsblog aanvallen? Ach, het kon minder met Sikkom. Sikkom betekent in het Grunnings Net Nait. 


Kim Jong Oen en gekke Trump voeren een woorden-oorlog. Slaat het over naar Groningen?


De Beijumblogger slijpt zijn messen.
3 opmerkingen:

Anoniem zei

Schei toch uit man met je TvNoord, hoe wij ons beduveld hebben gevoeld door die blagen in paddeoel, aub de stekker eruit bij deze idioten

Anoniem zei

Pardon, je was bij ons in de WEijert, we spraken er over. Tvnoord heeft afgedaan, een kutzender naar mogen ze een herkanzing? Vrg.gr. Greet

Anoniem zei

RTVNoord?