donderdag 25 januari 2018

ONDERTUSSEN IN DE HUNZE (65)De wijk Van Starkenborgh is onlosmakelijk verbonden met De Hunze.
De Siamese Tweeling-wijk(en) hebben één bewonersvereniging, de BHS.
En ook één wijkwebsite, zie hier.

Verrassend, open desgewenst de link, in De Hunze wordt dit jaar weer een vrijmarkt op Koningsdag georganiseerd, dit nadat het feest vorig jaar werd afgelast in verband met een tekort aan vrijwilligers, lees nog eens dit bericht

Foto is een paar dagen geleden in Van Starkenborgh gemaakt, op de plek waar vroeger voetbalvelden lagen en waar de straatnamen op historische aan voetbal gerelateerde personen zijn geënt.

Nu naar het hier en nu, zie de foto. Links staat een herfstachtige heg en rechts lijkt een heg in de bloei te staan. Links staat een kale boom zonder bladeren, rechts staat een in 'volle bloei.'

Je zou bijna denken dat het groene rechts komt doordat het er vochtiger zou zijn, dat er wat meer te drinken en te groeien en te bloeien valt. Zie de plas rechts op de weg.

Maar dat is natuurlijk flauwekul.
Ze hebben er wel hele vreemde schuine daken met dakramen, zie linksboven, de bewoner moet z'n dakraam in het plafond naar boven open duwen. Het lijkt wel alsof er rechts achter de heg een gebouw staat in plaats van een woning. En links zien we achter de heg (op het einde) een alleraardigst tuinhuisje staan.

Leuke wijk Hunzenaartjes en Starkenborghjes, de Beijumblogger is nog lang niet klaar met deze serie.

Geen opmerkingen: