zaterdag 23 november 2013

PRESENTATIE PLANNEN DOORNBOS- EN BARMAHEERD

De Doornbos- en de Barmaheerd in Beijum blinken niet uit in leefbaarheid. Het moet maar even gezegd worden. Om de fysieke en sociale kant er van op een hoger niveau te brengen, heeft de gemeente Groningen vorig besloten om er een pilot-project van te maken. Gistermiddag werden in het Doornbosparadijs verbeterplannen aan de omwonenden gepresenteerd. Voor achterliggende informatie zie hier en hier. Bij het blogbericht waar de laatste 'hier' naar wijst staat:
De Doornbosheerd en de Barmaheerd in Beijum worden onderhanden genomen. De straten moeten leefbaarder en veiliger worden. Bewoners, woningcorporaties De Huismeesters en Nijestee, Stiel en gemeente Groningen hebben een plan ontwikkeld om dat te realiseren. De straten worden fysiek opgeknapt, maar ook sociale problemen worden aangepakt.
De problematiek in de Doornbosheerd en de aangrenzende Barmaheerd is divers. De openbare ruimte is rommelig en is er sprake van overlast door hangjongeren en drugsdealers. Dat veroorzaakt bij bewoners een gevoel van onveiligheid.
Op de bovenste foto staan van links naar rechts Debora den Haring van Stichting Stiel, Stadsdeelcoördinator Ruud van Erp van SDC-Noorddijk en Peter Homan van Roez. Op de rechter foto zijn Homan en projectleidster Magda Dijkstra (2e van links) in gesprek met omwonenden.
Ondergetekende sprak drie omwonenden, en die hadden gemengde gevoelens over de geplande aanpak. Het duurt allemaal wat lang en de plannen zij niet optimaal, aldus kort samengevat de kritieken. Ze wilden niet voor de camera reageren.
Bekijk de video om een impressie van de bijeenkomst te krijgen (op de linker foto ziet u Debora den Haring chocolademelk voor bezoekers inschenken. Er was ook een clown aanwezig om de aanwezige kinderen te vermaken. Zie foto beneden, en nogmaals de video).
(De opmaak van dit blogbericht laat te wensen over. Soms gaat Blogger.com z'n eigen gang; pardon)
De plannen worden in het komend voorjaar geconcretiseerd. Overzichtelijkheid, parkeerplaatsen ordenen, nieuwe bomen, meer veiligheid, een speelplaatsje...2 opmerkingen:

Anoniem zei

Anoniem Anoniem zei...
Hopelijk is deze make-over niet alleen maar make-up, maar ook aanleiding tot een mentaliteitsverandering. Hondenpoep,zwerf- en grofvuil, fiets en autowrakken en winkelwagentjes bepalen nu nog steeds het door sommige bewoners zelf gecreeerde imago. Als die instelling niet veranderd, wordt het, ben ik bang, nooit wat.

24 november, 2013 13:59

Jan Bakker zei

Regelmatig ga ik met m'n huisdieren naar de dierenarts op de Doornbosheerd. Toch heb ik me nooit gerealiseerd dat die heerd zo verpauperd is. Je vorige blog-berichten spreken van drugsgebruik, werkloosheid met ruim 50 %. Bij m'n volgende bezoek aan de dierenarts wordt m'n portemonnee goed in de gaten gehouden.