vrijdag 1 november 2013

KARDINGE VANAF VANAVOND WEER BEREIKBAAR


Ongeveer zes weken achtereen was sportcentrum Kardinge niet voor autoverkeer bereikbaar. Automobilisten gingen noodgedwongen via Lewenborg en de busbaan naar de grote parkeerplaats (voebalvelden, speelcentrum Apekooi, zwemmen, schaatsen). Alle drie de foto's zijn onlangs vanaf het laatste stukje Oosterhamriktracé, dat voor verkeer was opengesteld, gemaakt. Er is goed nieuws, vanaf vanavond is Kardinge weer bereikbaar. Verder lijken de komende ontwikkelingen veel op die ter hoogte van Beijum zijn afgevoerd. Er zal een viaduct worden gebouwd en over een jaar volgt de 'inrijding.' Onderstaand bericht werd vanochtend opgestuurd: 
Nieuwe rotonde bij Kardinge vanaf 1 november klaar!
De nieuwe rotonde bij Kardinge is vanaf vrijdag 1 november al klaar! Dat betekent dat het kruispunt bij Kardinge en de afrit richting Kardinge vanaf 19.00 uur (na de avondspits) weer volledig toegankelijk is voor het verkeer. 

Dit is eerder dan de oorspronkelijke planning, die voorzien was voor maandagochtend 06.00 uur. De komende maanden zal  naast de Oostelijke Ringweg het nieuwe viaduct worden gebouwd. In het najaar van 2014 wordt dit nieuwe viaduct – net als bij Beijum-Zuid/De Hunze – ingereden op de nieuwe plek.    

Bovenste foto: het sportcentrum ligt links als de weg wordt vervolgd.
(Opmaak vette tekst gaat op de een of andere manier springerig)

Geen opmerkingen: