woensdag 27 november 2013

"ZET MIJ MAAR NIET OP DE FOTO"

Na de 28 oktober-storm zijn door ondergetekende op verschillende plekken in de wijk 'mannetjes' gesignaleerd die trachtten voordeel uit het natuurverschijnsel te halen. Op de plek die op rechter foto is te zien, links is de Boerderijum en rechts het voetbalveld aan de Jaltadaheerd, was afgelopen zaterdagmiddag een man met een grote handzaag in de weer om stukken hout voor zichzelf te verzamelen. Nee, zet mij maar niet op de foto. De aanhanger werd even verplaatst om de foto te kunnen maken zoals staat afgebeeld.

Zou het illegaal zijn om hout dat door de stormschade over is gebleven mee naar huis te nemen? Ondergetekende heeft er geen idee van. Waarom zou je het niet stimuleren als burgers dit willen doen? Her en der liggen 'paasbultjes' in de wijk opgestapeld. Weg er mee. Neem mee. Een cadeautje van Moeder Natuur voor de mensen met een houtkachel. Pak uw zaag, neem uw aanhangwagen en ga op strooptocht door de wijk op zoek naar bruikbaar hout.

Is het toch verboden? Dan heeft ondergetekende niks gezegd. Maar het lijkt me zo plus-plus als Beijumers zelf het sloophuis verzamelen en voor een bruikbaar doel mee naar huis gaan nemen. Het scheelt de gemeente geld. En tijdens de wintermaanden moet de kachel roken.

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Op de dag van de storm knapte een bijna halve boom om, om spontaan mijn tuintje als ligplaats te kiezen.
het voorste gedeelte van mijn hekwerk werd er boomvakkundig door geplet.
nadat het ding verwijderd was en op een bult bij andere kneuslingen gegooid was, zag ik een buurman met de nog zeer bruikbare delen voorbij lopen.
met mijn duim omhoog wenste hem veel warmte, de komende tijd :-).

gr. therèse

Anoniem zei

Het zou een mooie opgave zijn Johan om eens uit te zoeken of het legaal is om deze bomen en takken te mogen pakken .
Als journalist in wording een uitgelezen kans.

Anoniem zei

als de vele ,vrijwilligers, niet zouden mee hebben geholpen,zouden er nu nog wegen zijn geblokkeerd.
merking;oh ja,heb geen houtkachel o.i.d

Anoniem zei

Participatie-samenleving is toch het devies van de regering? Doet de burger eens mee met het opruimen van de openbare ruimte worden er weer vraagtekens gezet.
En als ik het Bomenplan van gemeente en BOB lees is het ook wel nodig dat de burger stekjes van de omgewaaide populieren en wilgen links en rechts plant om het aantal bomen in onze wijk op aanvaardbaar niveau te houden. Want Beijum is allang niet meer de groenste wijk van Groningen, zo valt te lezen in de nieuwe Bomenstructuurvisie Sterke Stammen van het gemeentebestuur (aantal bomen per hectare). Eigen kracht.