maandag 4 november 2013

"KATTENBEZITTERS, MOGEN HONDEN IN UW TUIN SCHIJTEN?"

Lezer Wilko is naar eigen zeggen klaar met katten en poezen in z'n buurt die alles onder schijten. Waarom wel een streng hondenbeleid in de stad en waarom geen restricties voor poezen en katten? Hij stuurde onderstaande tekst en de rechter afbeelding op.

 Geachte buren/kattenbezitters,

Hierbij vraag ik uw aandacht voor het volgende,
De meeste kattenbezitters klagen steen en been over loslopende honden en zijn waarschijnlijk blij met het door de gemeente ingestelde hondenbeleid.
Maar als jullie je eigen katten eens binnenshuis zouden houden zodat omwonenden er geen overlast van hebben, is jullie klagen terecht.
Zo voorkom je dat andermans eigendommen onder de uitwerpselen van jullie katten komen te zitten. (zie foto). Maar even goed komen die uitwerpselen ook in de tuinen van omwonenden of op kinderspeelplekken met zandbakken. Niet zo’n frisse gedachte toch? Het kan ook je eigen kind of kleinkind zijn die daar in de zandbak speelt.
Kattenbezitters, wat als iemand zijn hond in jullie tuin zijn uitwerpselen laat deponeren. Tja en dan? 
Dit is nu de 3e keer dat dit gebeurt en ben er nu wel klaar mee.
Dus zorg en let wat beter op de katten / huisdieren die je aanschaft en laat omwonenden er geen last van hebben. 
En als je toch geen aandacht kunt of wilt geven aan je huisdier zorg dan voor een goed en beter tehuis voor ze.
Dit gebeuren betreft omgeving Menkemaheerd,  maar ook elders in de wijk is de overlast erg groot.
Misschien wordt het eens tijd dat de gemeente ook eens plannen gaat bedenken voor een kattenbeleid.

Wilko Romijn.

26 opmerkingen:

Anoniem zei

http://www.eerstehulpbijrecht.nl/fragment/recht-regio/zijn-kattenverjagers-toegestaan

Anoniem zei

Volledig mee eens moet je mijn buren eens horen als mijn hond door of bij hun tuin loopt ,gelijk op het raam tikken maar als die klotekat van hun in mijn tuin baggerd tja kunnen we niks aan doen ,nou de volgende keer mag mijn hond op jacht .

Anoniem zei

Is Kattenbelasting....een optie?
Dan blijven misschien de ECHTE kattenliefhebbers over!

Anoniem zei

Gemeente is niet bevoegd zich te bemoeien met katten in particuliere tuinen; ook niet als het gaat om de kat van de buurman. Gemeente bestuurd de gemeentelijke huishouding; openbare ruimte o.a.
Voor conflicten met de buurman is het civiel, burgerlijk recht, een begrotelijke weg. Verstandiger is het opbouwen en onderhouden van een goede band met de buren, waaronder ook katteneigenaren. Voor gemeentelijke belastingen geldt een wettelijke uitputtende lijst van de rijksoverheid, waar wel de hondenbelasting maar niet een kattenbelasting op staat. Anders zou er mogelijk willekeur in belastingland ontstaan met gemeenten die bijv. overspeligen of kinderrijke gezinnen extra zouden belasten.

Anoniem zei

Ik snap het probleem maar er is helaas geen oplossing. Eigenaren van katten kunnen er niet de hele dag buiten met een schepje en zakje achteraan gaan rennen. Maar heel vies idd, en honden poepen niet op autoos.

Anoniem zei

Laten we nou gewoon maar van onze dieren houden .
Dat is het begin .
Als we dat echt doen ,letten we ook wel op waar ze hun behoefte doen en voelen ons daar net zo verantwoordelijk voor als voor het welzijn van ons huisdier .

Anoniem zei

kat in de tuin deur open en hond erachter aan laten gaan dan wordt het een stuk rustiger in de tuin of knoflook(poeder) planten/strooien op de plaatsen waar de katten het meest te vinden zijn in je tuin helpt heel goed wel regelmatig strooien als je poeder gebruikt koffiedik wil ook helpen ze houden namelijk niet van koffie aan hun pootjes
ik heb verder niks tegen katten hoor maar idd heb er een hekel aan als m,n tuin wordt ondergescheten en m,n prei plantjes uitgegraven dat gaat me te ver

Anoniem zei

Als je een kat als huisdier hebt hou de kat binnen welke echte dierenliefhebber gooit zijn dier gewoon de straat op ,dan ben je dus geen dierenliefhebber maar iemand die een ander opzadelt met jouw dier .

Anoniem zei

Dat gezeur altijd. Maakt me moe.
Hond achter de kat aan laten jagen. Lijkt me een goed idee vooral als je buren ruzie wilt.
Op de foto lijkt het me geen kattenpoep maar kots. Wat gaan we dan aan de volgel doen die op uw auto poepen? Kleedje eroverheen of uit de lucht schieten.
Ik heb zelf katten en die poepen in mijn eigen tuin en niet in die van mijn buren.

Anoniem zei

Beetje naieve reacties. Hou van je kat dan weet je ook waar die schijt. Slaat dat nou op. En de anoniem van 16.29 uur maakt het helemaal bont alsof in het donker is te zien in welke tuin de kat schijt

Anoniem zei

Ik heb helaas geen hond om achter de katten aan te sturen. Alle buren om me heen hebben katten: de meesten meer dan 1 (zelfs 4!!) Laat ik de schuur een minuutje open dan zeiken ze in mijn schuur, zet ik mijn fiets buiten dan zeiken ze tegen mijn fietstassen, slaap ik met het raam open dan proberen ze binnen te komen en anders word ik wel wakker van de krolse geluiden. Wil ik in mijn tuin zitten dan is het onaangenaam vanwege de gore lucht van de katten uitwerpselen. Gooi ik ze met een kopje water over hun kop of een waterpistool dan is dat zielig. Ik dood geen katten, ik vergiftig ze niet, ik mishandel ze niet, ik vraag alleen of ik er geen last van hoef te hebben. Ik hou nou eenmaal niet van katten en hoef ze niet in mijn buurt. Tja, dat lukt niet. Ik word gedwongen om de katten (van anderen) om me heen te hebben.

Anoniem zei

Je kan planten in je tuin zetten die katten niet prettig vinden. Citroenmelisse bijvoorbeeld. En koffiedrap op bepaalde plekken in de tuin zorgt er ook voor dat ze naar de buren gaan inplaats van bij jou.

Er zijn nog veel meer planten die katten weren. Google er eens op.

Anoniem zei

Anoniem 18.24.
Mijn katten zijn in huis als het donker is. Ik weet dus waar mijn katten schijten als het donker is!!!!!!!

Anoniem zei

Anoniem 18.24.

Over een bonte reactie gesproken.

Mijn katten zijn als het donker is in huis, dus die schijten dan niet in de tuin van de buren!!!!!!

Anoniem zei

er zijn mensen die een kat hebben omdat deze beesten vrij zelfstandig. Erg makkelijk voor mensen die overdag een baan hebben en wel eens een weekendje weg willen gaan. Ikzelf als katbezitter vind dat persoonlijk heel fijn en ook mijn kat komt buiten. Wel is het natuurlijk smerig dat de kat alles onderpoept bij een ander en helemaal op andermans bezittingen. Zelf vind ik dat net zo goor als dat ik met mijn schoenen in een andermans hondendrol trap die niet netjes opgeruimd is. Daarom vind ik kattenbelasting nog niet eens zo'n slecht idee. Wij betalen toch ook voor het verwerken van onze stront ?

Anoniem zei

Hier in de buurt lopen sowieso 3 katten rond, die nóóit binnen zijn, omdat dat niet niet kan of mag...Maar die dieren liggen wél op de auto's van buurtbewoners en dat is niét de bedoeling...Of het nu braaksel of poep is...Het is vies...Je kunt er inderdaad niks aan doen, maar je kunt wél je kat een beetje in de gaten houden en zo nu en dan kijken, waar hij/zij is. We hebben zelf óók altijd een poes gehad...Met mooi weer was ze buiten in de tuin en met slecht weer binnen. Maar ze werd wél in de gaten gehouden. We hadden een kattenbak staan en die werd gebruikt...Dat moet je regelmatig verschonen, maar je moet er iets voor over hebben, lijkt mij en anders moet je er niét aan beginnen! En als je op de één of andere manier het dier niet kunt of wilt verzorgen, geef het dan een goed tehuis, zodat het wél de nodige verzorging krijgt!

Anoniem zei

DUS! Toch maar KATTENBELASTING!

Anoniem zei

Nog even een aanvulling op mijn vorige reactie...Het is niét uitgesloten, dat iemand het recht zélf in handen neemt en een einde maakt aan de overlast en deze dieren iets aandoet...Onze kat gaf totaal geen overlast...Was altijd in eigen huis of tuin en tóch is het beestje op een afschuwelijke manier aan haar einde gekomen...Door vergiftiging! Het diertje is gestorven met schuim om haar bekje...Hier zit niémand op te wachten, denk ik...

Anoniem zei

Ik heb vandaag 2 reacties geplaatst op deze blog...Eén van die 3 zwerfkatten heeft onze auto bevuild en onze kat is vergifdigd een paar jaar geleden...Ik zal dan ook de eerste naast Wilko zijn, die haar naam plaatst...Getekend, Andrea Klaveringa.

Anoniem zei

Tja, waar mensen bij elkaar wonen heb je last van elkaar, dat hoort er gewoon bij. Ik heb vaak last van schreeuwende, gillende, voetballende, zich niet aan verkeersregels houdende, brutale, vervuilende, vuurwerk afstekende kinderen en pubers, maar die hoeven van mij ook niet binnen te blijven ;). Van katten en honden heb ik persoonlijk veel minder last.

Johan Fehrmann zei

Een reactie van Kees K. is per ongeluk gedelete. Waarom vogels wel op z'n pas gewassen auto mogen schijten en waarom die dan niet worden afgeschoten. Kee, reageer anders even opnieuw.

therèse zei

wat ik jammer vind is dat behalve wilco, hier iedereen anoniem reageert.
(dat even terzijde).

in mijn directe omgeving, +/- 20 huisnummers, wonen 4 honden.
hoeveel katten?
nou, om bijna precies te zijn...een stuk of 16.
4 ervan komen nooit buiten.
blijven 12 over.
ik weet dat veel van deze katten géén kattenbak hebben.
ik kan me wel iets bij de ergernis voorstellen.

mvg, therèse

Anoniem zei

Wij hebben in onze woonwijk waar we veel last hebben van kattenpoep in de tuinen een folderactie gehouden wat erg heeft geholpen.Tip wat goed werkt; als je een kat (ten) hebt plaats een oude kattebak achter in je tuin of op het balkon en verschoon deze regelmatig. Je eigen kat (ten) gaan hier dan op i.p.v. in een andere tuin.

Will

Anoniem zei

Koffie drap helpt niet, citroen plantjes helpt niet, peper en knoflook helpt niet.... zucht. Er lopen 5 katten door mn tuin, n rooie van op de hoek, n zwarte van directe buur, n tijger look , n creme kleurig, nog n rooie en nog n zwarte. Merels over de zeik die met jongen zitten... geen kans met de katten in de buurt. Daarnaast zijn er méér katten buiten mn tuin. Dood vervelend wordt ik ervan . Geen vogeltje meer te bekennen. Zucht.....

Anoniem zei

...oh wat knap dat ze t ophouden tot t donker word en thuis zijn.
Mvg Claudia

Anne zei

je moet katten en honden over één kam scheren. Ze mogen allebei geen (stank)overlast veroorzaken bij de buren