woensdag 20 november 2013

VERDEROP LANGS DE POP DIJKEMAWEG


 Zie het vorige blogbericht. Danig onder de indruk van het het verhaal van de Galgo's-eigenaar, trachtte ondergetekende bij elkaar te fantaseren wat er leuk aan het martelen van mensen of dieren kan zijn. Dat iemand een keer zin heeft om een ander een knal voor de kop te geven, daar heeft iedereen wel eens last van. Dat is menselijk, maar tussen neiging en de daad zit, als het goed is, een redelijke wereld van verschil. Zal het lekker zijn om een mens of dier te vernederen?
Het zijn zware herfstvragen, de blogger geeft het toe. Met een zwaar gemoed en vol zieligheidsgevoelens vervolgde hij z'n weg naar DijkmanSport om z'n conditie op peil te houden. Gelukkig, het hield op met regenen. Kijk, wat komt daar aan? Het kind in de vertwijfelde blogger veerde op, z'n hart sprong open bij het aanschouwen van het duo dat aan kwam lopen. Zo kun je ook met dieren omgaan. Zie bovenste foto.
Een paard met 'regenjas' aan werd zorgzaam en liefdevol aan de hand gehouden door een sympathiek uitziende jongedame. Mag ik een foto maken? Dat mocht, maar de dame in kwestie kwam er liever niet op. Wat kon het schelen, ondergetekende had geen zin om te vragen wat ze met het edele dier van plan was. Hoofdzaak was na het verhaal over de mishandelde honden: er zijn genoeg mensen die wel respectabel met dieren omgaan.

Thuisgekomen realiseerde ondergetekende zich dat hij een paar dagen ervoor ook foto's vanaf de Pop Dijkemaweg had gemaakt. Zie foto's links en rechts, vlakbij de Kardingerweg en het Oosterhamriktracé gemaakt. Wat een paarden langs het fietspad tussen de Hunze en Ulgersmaborg. En wat zien ze er goed verzorgd uit.

Geen opmerkingen: