zaterdag 30 november 2013

ACTIEVE REGENPAKKEN IN DE HERFST

Wat waaide en hoosde het gistermiddag. Echt herfstweer. Op de foto is te zien dat een man met een regenpak aan nog wat meer wind produceerde. Het deed veel stof opwaaien. Apparaat en man, de gezamenlijke bladblazers, waren bezig om een stoep in de Isebrandtsheerd van de gekleurde herfstuitingen te ontdoen. Verderop was nog een regenpak bezig, zie nogmaals de foto. Het is de blogger door de stromende regen ontgaan of de regenpakken bij elkaar hoorden, of dat de verste persoon iets in de privésfeer aan het doen was. Er lagen takken op de grond en er was, meent ondergetekende zich te herinneren maar hij kan zich vergissen, een zaag in het spel. Het lijkt bij het bestuderen van de foto ook wel alsof de man een polsstok in de hand heeft.

Zou het saai zijn om het beroep van bladblazer uit te oefenen? Je hebt wel eer van je werk, en wat ruimt het lekker op. Zou het irritant zijn om achteruit te kijken en zien dat er weer een paar bladeren vanuit de bomen op het door jou schoongemaakte trottoir zijn gevallen? Ga je dan terug om die ook nog even weg te blazen? Bladblazen in de wind, het doet denken aan dweilen met de kraan open. Misschien kun je al doende tegen de eentonigheid en om niet gek van het gejoel van het apparaat te worden ook wat variatie aanbrengen. Creatieve spelletjes spelen: hoeveel bladeren kun je via de blazer rechtstreeks in de kruiwagen laten neerdwarrelen? Hoe hoog krijg ik de bladeren? Kan ik ze een bepaalde dans laten maken? Kunnen ze in de lucht ronddraaien en kan ik ze hoog houden?

Zo te zien hebben bladblazers - zou er een opleiding voor bestaan?- de plicht om straten schoon te maken, maar hoeven ze de bladeren niet van heggen af te blazen. Die mogen bewoners zelf verwijderen. Het regende hard, ondergetekende was te nat om te blijven kijken of onze bladblazer ook bladeren onder de geparkeerde auto's weg ging blazen.
Waarschijnlijk niet. Als de stoep maar schoon is.
(Foto's aan Isebrandtsheerd gemaakt)

Geen opmerkingen: