vrijdag 8 november 2013

ONTWIKKELING WINKELPLEIN WEST (40)


De noordwand van Winkelplein West is praktisch klaar, zie bovenste foto, dát is het uitzicht waar de Beijumers (Hunzenaren, etc) de komende jaren tegen aan zullen kijken als ze vanaf het plein richting de kapper, de Lidl of de bus lopen. Wat is de nieuwe voorgevel van de Duitse super grijs geworden. En wat zit er een puntige hoek in. Zullen er nog fietsenrekken worden geplaatst? Je zou het denken, door de te verwachten grotere klandizie voor Winkelcentrum Beijum mag er wel wat bij geplaatst worden. Sommige ondernemers vertelden ondergetekende dat er ook parkeerkrapte voor auto's wordt verwacht. Het gerucht gaat verder dat de pinautomaat tussen de kapper en de computershop niet terug komt. Zie foto links, de houten planken herinneren aan de plofkraak die in september werd gepleegd. Hoe zit het trouwens met de computershop? Komt die terug? Binnenkort meer daarover. De rechter foto geeft een inkijkje in het gedeelte waar vanaf komende woensdag afgerekend moet worden. De winkel is fors groter geworden, maar telt nog steeds vijf kassa's. Zie de twee dingen die tussen de kassa's en de voorgevel staan. Zo te zien zijn er computerschermen waar informatie op kan worden gezet (onder voorbehoud).
Dan de onderste foto. Een hele voormalige bloemenzaak zal worden gebruikt als pauzeruimte/kantine. Ja, wat komen ze toch goed uit de test van de Consumentenbond. De persoonlijke indruk is niet dat de openheid die onderste foto laat zien gehandhaafd zal blijven. Het past gewoon niet bij de gesloten opstelling van de winkelketen dat pauzerende medewerkers/cassieres open en bloot in beeld komen. Maar wie weet...Wellicht komen nog gordijntjes, luxaflex of reclameposters voor de ramen. Nog vijf nachtjes slapen en dan heeft Beijum (Hunze)er weer een supermarkt bij. (Foto's zijn woensdag gemaakt)
Update 16:46 uur; het is gedaan met de (relatieve) zondagsrust op Winkelplein West. Vanaf volgende week zondag is de Lidl ook op de 'Dag des Heren' geopend.

Geen opmerkingen: