dinsdag 26 november 2013

HONDEN IN BEIJUM (28)

Wat voor soort hond het is zal ik zo niet weten, is ook niet naar gevraagd tijdens het maken van de foto. Maar wat een gemakkelijk beestje. Zo te zien kun je hem overal in meenemen. Als het al een hem is, het kan ook een teefje zijn.
De foto is al weer twee maanden oud, rechts op de achtergrond dragen de bomen langs de Zuidwending nog al hun groene bladeren. Links achter staat basisschool De Expeditie.
De viervoeter is van Lijn6-fotograaf Arend Beukema. Regelmatig fietst hij een rondje Beijum (en Kardinge) om de lezers van deze wijkwebsite op nieuwe foto's te trakteren. Wat gezellig, het hondje rijdt mee. Er geldt een aanlijngebod in de stad en dus ook in Beijum. Maar waarschijnlijk gaat dit niet op als de hond in een fietstas zit. In de tas poepen mag bij wijze van spreken vast ook wel. De hond was in de openbare ruimte, maar zat ook op privé-terrein. Het is wel een idee, laat je hond uit en ga er mee fietsen.

1 opmerking:

arend zei

Johan een mooie foto, en om je twijfels weg te nemen het is een ras echte Maltezer, een mannetje en zoals het hoort is hij aangelijnd. In de bodem van de mand zit een lijn.