woensdag 20 november 2013

WORDT HEERDENPAD 'GLOW IN THE DARK' PAD?

Ons aller fietspad van en naar de stad is al een tijdje niet onprettig in het nieuws geweest. De laatste serieuze overval, er zijn ook een paar verzonnen, dateert m.i. al weer van 2011. Toch is het voor veel mensen niet prettig om in het donker de overtocht tussen de Korrewegbrug en Beijum te moeten maken.
Net als bij de situatie rond de Korrebrug heersen er de nodige gevoelens van onveiligheid. Dat is iets anders dan echte onveiligheid, maar het gevoel angst is, vooral na middernacht, bepaald niet prettig. Daar is iets tegen te doen, stel dat het Heerdenpad verlicht zou worden. Niet met lampen er boven, maar stel dat het pad zelf verlicht zou zijn? Vandaag in het nieuws.
De ANWB wil veel fietspaden waar het nu 's nachts erg donker is veiliger maken met verf die licht geeft in de duisternis. Kunstenaar Daan Roosegaarde ontwikkelde samen met bouwbedrijf Heijmans verf die overdag licht "opslurpt" en het 's nachts uitstraalt.
De ANWB-leden worden in de nieuwste editie van het clubblad de Kampioen opgeroepen om onveilige fietspaden aan te melden. Op basis van die meldingen gaat de ANWB samen met Heijmans gemeenten vragen om geld uit te trekken voor het belijnen van fietspaden met lichtgevende verf. Nos.nl
Het is een beetje een gedoe om je aan te melden, er moet een foto opgestuurd worden, maar Beijumnieuws zal het Heerdenpad bij de ANWB aanmelden als onveilig fietspad. Als meer mensen dat doen, komt ons aller fietspad op de nominatie om een glow in the dark-pad te worden, een fietspad met verlichte strepen.
De wijkraad van Hunze/van Starkenborgh brengt het idee morgen in hun vergadering ter sprake. Wie weet krijgen we ooit een verlicht en zodoende veilig voelend fietspad van en naar de stad. Zie ook hier.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Goed Idee!

Kees Huizenga zei

Een uitstekend initiatief. Ik ondersteun het van harte.

Soms voel ik me onveilig op het Heerdenpad. Maar ook op de Pop Dijkemaweg in Ulgersmaborg, uitkomend op de Huizingermaar bij de busbaan naar Beijum. Als ik 's avonds van DijkmanSport kom.