Het drie jaar geleden feestelijk door burgemeester Rehwinkel geopend.e plukbos langs het Koerspad in recreatiepark Kardinge ligt er in november maar stil en verlaten bij. Het is geen weer om lekker op een bankje tussen de bomen te gaan zitten. Zullen Lewenborgers en Beijumers veel gebruik van het plukbos maken? Wordt er al fruit geplukt? Bramen, appels, kersen? Mandjes vol? Of mondjesmaat? Het is een alleraardigst initiatief. Klik de rechter foto groter om het e.e.a. aan achtergrondinformatie over het plukbos te weten te komen. Mocht ondergetekende binnen krijgen hoe en of er van het plukbos gebruik wordt gemaakt, dan volgt een nieuw bericht of update. Via Natuur en Milieu kwam eergisteren dit bericht binnen:
Klik groter om tekst te kunnen lezen |
Tijdens de lezing Gezonde bodem en compost van moestuindocente Janneke Tops voor ‘Groningen - Eetbare Stad’ wordt je meegenomen in de wondere wereld van de bodem. Je krijgt inzicht en praktische tips over hoe je een tuinplan maakt dat goed is voor je bodem, hoe je een goede composthoop maakt en op welke manieren je goed voor de bodem kunt zorgen.
Eetbare Stad is een beweging van Stadjers die in het openbaar groen buurtmoestuinen en buurtboomgaarden aanleggen, ondersteund door gemeente, Natuur en Milieufederatie Groningen en woningbouwcorporaties. Meer weten? Kijk op www.nmfgroningen.nl/eetbarestad.
Zo te zien moet het plukbos nog volwassen worden en op krachten komen. Voordat je wat te geven hebt moet je immers een bepaald niveau hebben bereikt. Een beetje steun van de mensensoort kan 'het bos' wel gebruiken.
1 opmerking:
Misschien is het woord "Samen " en eerlijk delen wel het sleutelwoord .
Vooral het " Ikke , ikke " , mijden .
De natuur is bereidwillig en geeft in overvloed als dank voor de goede en onbaatzuchtige zorg .
Een reactie posten