zaterdag 9 november 2013

GOEDE OPKOMST VOOR SPULLETJESMARKT
De traditionele Spulletjesmarkt in de Bron, achter basisschool de Heerdstee, is dit jaar drukker bezocht dan voorgaande jaren. Zou het door de steeds  krappere beurs komen? Of is de pr dit jaar beter geregeld? Het kan wel eens een samenloop van factoren zijn geweest. Hoe het ook zij, de Bron was vanmiddag het warm kloppend hart van Beijum.
Er werd snert gegeten, koffie gedronken, bijgekletst. En natuurlijk werd er gekocht en verkocht. En ook was het Rad van Fortuin van stal gehaald, zie foto boven. Nee, de aardse genoegen werden niet vergeten. Maar het 'hogere doel' werd ook niet uit het oog verloren. Wat gaat er met de opbrengst (als het bedrag bekend is, kan dat even gemaild worden?) gebeuren?
De opbrengst is voor voor het Bem-Bakery project in Bembeke, Malawi van Stichting People2People. De stichting heeft voor ogen om een bakkerij op te starten in Bembeke waarmee de lokale bevolking werk heeft en de kinderen naar school kunnen. De andere helft van de opbrengst is voor de organisatie van de Kerst-inn voor Beijumers op eerste kerstdag. In de Bron is er dan een plaats voor mensen uit deze wijk om gezellig kerst te vieren.. www.pkndebron.nl.

Geen opmerkingen: