zaterdag 30 november 2013

HIJ IS ER AL!


De vertrektijd zoals in het voorgaande blogbericht werd aangegeven klopt niet helemaal, tegen vijf voor twee vanmiddag ging de stoet met Sinterklaas, Pieten en fanfarekorps reeds over de Emingaheerd. Zie de Sint en z'n hoofdpiet blij kijken (bovenste foto), ze zijn weer in Beijum!
Opvallend hoe gestrest en streng Sinterklaas naar de fotograaf keek, terwijl Piet z'n (of haar?) liefste glimlach liet zien. Zou Sinterklaas meer met de discussie over Zwarte Piet  in z'n maag zitten dan Piet zelf? De knecht op de achterbank hield een paraplu hoog voor het geval het zou gaan regenen maar gelukkig voor de kranige bejaarde man, we hielden het droog.
Bij een beetje intocht in de grootste wijk van de stad hoort een stukje Beijumer cultuurgoed. De Zwarte Pieten voelden dat haarfijn aan, zie foto rechts, bij het straatbeeld van Beijum horen winkelkarren. Waarom zou je daar geen gebruik van maken?
Zie ook de linker foto, wat zijn de Zwarte Pieten toch dikke schatten, nooit zijn ze te beroerd om met een lief Beijums kind voor de fotograaf te poseren.

Geen opmerkingen: