zaterdag 9 november 2013

EEN RUIME HONDENKOOI

We blijven nog even bij het onderwerp hond, zie het vorige bericht. Er staat nog een blogbericht op stapel over de herinrichting van Dierenspeciaalzaak Hoogenberg. De winkel is aangesloten bij een nieuwe keten, waarover binnenkort meer. 
Een paar dagen geleden liep ondergetekende de winkel binnen om foto's te maken. En passant zag hij dat een grote zwarte hond met een rode rugbescherming om met vriendelijke dwang in een grote kooi werd geduwd. Zie foto.

Zoals een mens voor aankoop schoenen of kleren kan passen, zo werd hier even gekeken of de hond wel in de kooi past. Het getraliede onderkomen is voor binnen, begreep de blogger. Hij ving iets op over een vaatwasser of koelkast die eventueel maar verplaatst moet worden. De hond stond gelaten in de kooi en het bazinnetje kwam alleraardigst over. Niks mis mee.
En daarom ligt het aan ondergetekende dat bij hem de associatie van onschuldig gedetineerd worden naar boven kwam. Privé-TBS. Maar die associatie moet hij maar gauw loslaten. Bedenk er een lekkere kussen in de kooi bij. Een bot om gezellig op te kauwen. Met een beetje mazzel kan de hond door de spijlen heen tv kijken. Lekker de kachel aan. Natje en droogje op z'n tijd. Huisje-kooitje- Weltevree.

En dan ook nog een paar keer paar dag gelucht worden. Wat een hondenleven.

2 opmerkingen:

anirnith zei

mijn hond ligt al vanaf pup in een bench... vroeger hadden honden een mand ik vond dit handiger omdat het heel duidelijk zijn plaats is en het, de hier komende kleine kinderen, goed uit te leggen is dat dat zijn plaat is en ze daar dus niet mogen komen...

verder is het deurtje altijd open behalve snachts want meneer verkiest de bank en de nieuwe stoelen en dat wil ik niet! en wanneer er mensen komen die bang zijn voor honden...
mijn hond is niet groot maar erg enthousiast en dat schrikt mensen die geen honden gewend zijn wel eens af.

hij heeft inderdaad een heerlijk kussen en had (moet een andere gekocht worden) eigen fleecedekentje waar hij zich helemaal in oprolt...
hij heeft het dus prima naar z'n zin in z'n bench!

Anoniem zei

iets heel anders is het, als een hond gemiddeld 16 uur per dag in de bench "mag" verblijven en zijn kont nauwelijks kan keren! arme hond, in mijn naaste omgeving.