donderdag 28 november 2013

SCHEVESCHAATSPIET, LESGEEFPIET, SINASAPPELPIET


Via Kardinge.nl groter te klikken
Omdat de Goedheiligman weer voet op Beijumse kleibodem heeft gezet, is het de moeite waard om even in de wijk (e.o.) rond te kijken om de hedendaagse uitingen van het kinderfeest te aanschouwen. 
Gelukkig dat het duo dat op de bovenste foto is te zien niet op kinderhoogte in de lokale AH hangt. Moet je die koppen en vooral die ogen toch eens zien. Zijn Sinterklaas en Zwarte Piet met hun tijd meegegaan en gebruiken ze soms af en toe een snuifje coke? Je moet toch wat als je hele nachten door moet werken.
Zwarte Piet? Mag het exemplaar rechts ook Sinasappelpiet genoemd worden? Bruine oren en neus en verder een oranje gezicht. Sinasappelpiet kijkt meer aanwezig dan Sin(as)terklaas, Piet maakt ten minste nog contact, daar waar Sint compleet high in the sky aan het weg trippen is kijkt Sinasappelpiet ons goedmoedig aan. Zijn dit kindervrienden? Het is om bang van te worden.

Dan de linker foto. Dat is een echte Zwarte Piet. De afbeelding hangt in 't Trefpunt, daar waar ook Ambiënte gehuisvest is. Drie jaar geleden kwamen Sinterklaas en z'n Zwarte Pieten feest vieren in de soos voor Antillianen en Arubanen. Zie de video van destijds, Piet werd net als Sinterklaas allerhartelijkst ontvangen door de Caribische Beijumers.

We gaan naar Kardinge. Daar gaat Zwarte Piet binnenkort les geven. Zie de rechter foto. Hij neemt de nodige collega's mee:
Wie zal hij meenemen? Lesgeefpiet, Aquasportpiet, Scheveschaatspiet of toch Glijbaanracepiet? Kom 4 december naar Sportcentrum Kardinge en laat je verrassen! Lees hier via Kardinge.nl.

Waar moet dat heen met al die Pieten en verdwaasde Sinterklazen? Zullen in de toekomst in alle geledingen en beroepen binnen de Nederlandse maatschappij Pieten worden ingezet? De Buschauffeurpiet, de Caissièrepiet, de Politiepiet, de Blogpiet, de Postbodepiet, etc.
Echt, het hele sinterklaasfeest schudt op z'n grondvesten. Niks is meer zoals het was. Bekijk de onderste foto, gemaakt in de nieuwe Duitse super op Plein West. Kinderen zetten normaal gesproken een schoen tijdens de sinterklaasperiode. Maar das war einmal. Lees maar: Vanaf 25 november vind je een super lekkere traktatie in je stoomboot.2 opmerkingen:

Reageerpiet zei

De hartelijke groeten!

Anoniem zei

Beetje kinderachtige reactie.......vind u niet?
Of bent u niet een gewaardeerde Lidl-piet?
Deze Sint vindt de boten WEL een leuke traktatie....
En maakt van een schoentje zetten geen degradatie!
Het is maar net hoe je tegen bepaalde dingen aankijkt...
En of je bepaalde winkels liever vermijdt!

Toch de allerhartelijkste groeten van een Hulpsint....
Die winkelen bij die Duitse super wel een feestje vindt!