woensdag 13 november 2013

MEER FIETSENREKKEN OP WEST(geen foto's in de Lidl!)

De opening van de Lidl brengt de nodige verkeersdrukte met zich mee. Niet alleen auto's maar ook fietsen zoeken een plek. Of het alleen zo druk was omdat de Duitse super vandaag opende of dat dit zo blijft, moet nog blijken. Op de bovenste foto is te zien dat ter hoogte van de loempia- en viskraam extra fietsrekken worden geplaatst. Foto tegen half vier vanmiddag genomen.
Lange rijen vandaag in de winkel
VERBODEN FOTO'S TE MAKEN
Over foto's maken gesproken, ondergetekende liep voor het eerst door de winkel heen om een impressie van de drukte op de openingsdag te krijgen en te maken. Hij maakte twee foto's, waarna iemand van de bedrijfsleiding op hem af stapte en hem wees op het feit dat dit niet toegestaan is in de Lidl. Dit zijn voorschriften vanuit het hoofdkantoor, aldus de overigens vriendelijk over komende man. Is dat niet een wat al te gesloten en simpele houding in dit digitale tijdperk? Er zijn lezers die foto's van de winkel hebben gemaakt en opgestuurd: "Als we dat zien zeggen we er ook wat van, het mag hier gewoon niet. Als u de reden wil weten, moet u maar even contact opnemen met het hoofdkantoor."
Contact leggen met de hoofdvestiging van de Lidl. Er is geen doorkomen aan, geheel conform de gesloten uitstraling van het supermarkt-bastion. Terwijl het toch een wijk-evenement is, eigenlijk vierde Lidl-Beijum vandaag een feestje, en feestelijkheden breng je normaal gesproken graag naar buiten.

Of niet André Hoogenberg, wat vind jij van deze opstelling? Hier bij de AH heb je zelfs wifi, klanten maken er soms foto's om te appen of voor andere doeleinden. Waarom doen ze bij de Lidl zo spastisch? "Ik vind het ook raar en denk dat het met het Duitse karakter van de winkel te maken heeft, met Duitse grundlichkeit. Hier in Nederland zijn we veel opener en doen we er niet zo moeilijk over." Zou het echt een Duits trekje zijn? In maart 2009 opende de andere Duitse super op Plein Oost een filiaal. Daarvan staat nog een video op Beijumnieuws waarop zelfs een een medewerker het woord neemt.

De winkel ziet er van binnen goed uit en tijdens de eerste dagen zijn bepaalde producten flink in prijs gedaald. Beijumers zijn in het algemeen content met de heropening en de uitbreiding van de supermarkt. Hoogenberg bracht gisteravond als mede ondernemer een groot bos bloemen naar de mensen van de Lidl: "Dit is heel mooi voor Beijum en het is goed voor de uitstraling van Winkelcentrum Beijum dat we er zo'n mooie grote winkel bij hebben."

10 opmerkingen:

Anoniem zei

Helemaal niet raar dat je er niet mag fotograferen. Wil jij op je werkplek gefotografeerd worden? Denk daar maar eens over na voor een volgende keer wanneer je weer in de "zeurmodus gaat".

Anoniem zei

En er mogen ook geen foto's worden gemaakt op de markt watn daar werken
marktkooplieden. En op straat ook niet want daar werkt politie en gemeentewerkers. Snap ook niet dat 112Gr foto's mag maken terwijl politie en ambulance aan het werk zijn. Als in de Groene Long wordt gewerkt mag het ook niet.

Anoniem zei

Stomme reacties. Mag je dan wel in de Euroborg fotos maken terwijl voetballers hun werk doen? Doe ff normaal zeg, bij de Lidl word je als klant zomaar op film gezet. Je kunt er toch fotos maken zonder dat er pers.leden op komen te staan (Rene)

Anoniem zei

Rene, als je niet op de film gezet wilt worden dan kom je er toch niet? Ooit er over nagedacht waarom ze dat doen? Vast niet.

Anoniem zei

@anoniem van 21.11 dus als jij bij de huisarts zit of in het ziekenhuis loopt mogen ze ook foto's en filmpjes van maken?
Als iemand in dit geval de leiding van de Lidl aangeeft dat er niet gefilmd en gefotografeerd mag worden heb je dat maar te respecteren. Maar ja daar ontbreekt het in dit land nog al eens aan tegenwoordig.

Anoniem zei

Respect .
Een van de hoofdregels van de eerste religie .
Waar ben je bang voor als je niets doet wat voor jouw gevoel "fout " is ?

Anoniem zei

respect ja. De Lidl moet maar respecteren dat de winkel in Nl staat. Ik heb er gisteren ook n foto gemaakt en naar mn moeder verstuurd. De vergelijking over huisartsbezoek slaat werkelijk helemaal nergens op. Kan @anoniem respecteren dat ik een andere mening heb? (Rene)

Chris zei

Het fotografieverbod zal vooral zijn ingesteld uit concurrentie overwegingen.

Niets zo irritant als een concurrent die even je prijzen of winkelinrichting komt fotograferen. Daarnaast kun je als onderneming enkel nadeel lijden door foto's genomen in de winkel.

Begrijpelijk verbod dus. Zullen we in de toekomst op meer plaatsen zien. Consumenten gaan artikelen bekijken in de winkel, fotograferen dit en zoeken het artikel vervolgens op in een webshop.

Daar kun je niet van leven als onderneming, dus ligt een fototgrafie verbod als een van de maatregelen voor de hand.

Anoniem zei

Als je zo zeurt en zeikt over de Lidl waarom kom je er dan nog!

Anoniem zei

De film die in b.v de supermarkten wordt gemaakt is er voor de veiligheid! Van het personeel en winkelend publiek.dit wordt dus niet voor media/prive doeleinden gebruikt dat overal en nergens maar geplaatst/gebruikt kan worden.beveiligingsbeelden kunnen alleen teruggekeken worden in samenwerking met de politie.met vriendelijke groet een beveiligingsneambte.