zondag 17 november 2013

JOKIDOKI EN SKSG-VIPS WAREN BIJ DE INTOCHT


De intocht van Sinterklaas en z'n Zwarte Pieten, gistermiddag in Stad, was een onberispelijk feest. Wat een geweldige stad om in te wonen, wat een saamhorigheid en wat een geestdrift. Nog even nagenieten, vanuit gastoudergezinnen in Beijum werd gisteren in samenwerking met SKSG en vanzelfsprekend mét kinderen koers gezet richting een VIP-plaats langs de Sinterklaas-route.


Beijumse Marleen Bos van SKSG stuurde de foto's die ook hier op sksg-site zijn te zien op. Jolanda van Gastouderopvang Jokidoki uit Beijum stuurde onderstaande tekst mee:
Na een week met de kinderen de liedjes te hebben geoefend en boekjes gelezen te hebben en verteld te hebben over de intocht, was het vanmorgen dan eindelijk zo ver. De Jokidokibewoners gaan naar de intocht van Sinterklaas. In het bezit van polsbandjes, klapperhandjes en Pietenpetten gaan we op pad naar het SKSG vak waar we voor uitgenodigd zijn. Rond 11 uur is iedereen gespot van Jokidoki en is het een drukte van jewelste. Het optreden van Ernst en Bobbie brengt al heel wat sfeer en brengt ons in een zingstemming. De kinderen vinden het erg spannend en eigenlijk duurt het allemaal wat te lang. Maar dan horen we ineens het geluid van de stoomboot en begint iedereen te juichen en te roepen, SINTERKLAAS, SINTERKLAAS, en ja hoor daar komt de boot met Sinterklaas en allemaal pieten en wordt het lange wachten eindelijk beloont. De boot past precies door de grachten en is inmens! De kinderen die het sinterklaasjournaal kijken zagen het direct. Sint heeft zijn staf niet bij zich..... maar dat mag de pret niet drukken en al gauw zijn ze weer onder de indruk van de boten met de pieten en de kano's en de autoboot. De pakjes blijven niet onopgemerkt en na flink zwaaien en roepen stapt Sint van de boot. Voor ons een moment dat de intocht hier op deze plek afgelopen is. Sommigen van Jokidoki gaan lekker naar huis,naar de warme kachel en de chocolademelk en anderen benen zich een weg naar de Grote Markt waar het feest nog voort duurt. Jokidoki houdt via de groeps-app nog even contact met elkaar en er komen nog superleuke foto's voorbij op de whats app. We zijn het er allemaal over eens, het was een super leuke intocht en we hebben genoten! Vanavond de schoen zetten natuurlijk met een wortel voor Americo. 

Bedankt SKSG voor de goede organisatie rond dit feest en dat we er bij mochten zijn!
Groetjes van alle Jokidokibewoners van Jokidoki Gastouderopvang.
(Foto's zijn groter te klikken)


Geen opmerkingen: