dinsdag 19 november 2013

JAARWISSELINGSFEEST BEIJUM GAAT OP HERHALING

Anno Jager
Eerst maar even het goede nieuws, het reeds drie achtereenvolgende jaren succesvolle oud en nieuw-feest in Beijum gaat op herhaling. Het mindere nieuws is, 'de kar' zal niet meer door MJD-medewerker en jongerenwerker Anno Jager worden getrokken. Terwijl hij toch wel degelijk de verpersoonlijking van de ommekeer in Beijum tijdens de laatste nieuwjaarsnachten mag worden genoemd.
We zullen hem tijdens de laatste uren van dit nog lopende jaar en gedurende de eerste uren van 2014 niet in de wijk aantreffen. "Nee, dit jaar ga ik wat anders doen." Maar het succes van de afgelopen jaren hangt zo aan jou, is het nou wel verstandig om jou er bij weg te trekken? "Daar ga ik niet over." En nu dan? "Het neemt niet weg dat ik blij zal zijn als de goede lijn van de afgelopen jaren in Beijum zal worden voortgezet. Ik wens degenen die het werk gaan voortzetten oprecht het allerbeste toe. Beijum verdient het om een rustige jaarwisseling te krijgen en ook is het beter als jongeren niet in de fout gaan."
Er komt weer een vreugdevuur

Debora den Haring van Stichting Stiel, kun jij wat meer over de komende jaarwisseling in de wijk vertellen? "Er komt weer een feest maar in vergelijking met voorgaande jaren komen de accenten iets anders te liggen. Het wordt niet meer zozeer een feest voor alleen jongeren, die natuurlijk wel welkom zijn, maar voor alle Beijumers. Er zal dit keer bijvoorbeeld popmuziek worden gedraaid die meerdere mensen aan zullen spreken. Het is de bedoeling dat er een Beijumer top honderd zal worden samengesteld, de bewoners van de wijk kunnen verzoekplaten indienen."

Vorig jaar werd er door omwonenden geklaagd dat de muziek zo hard stond. "Ja, de decibels gaan dit jaar iets naar beneden en ook is het de bedoeling dat het feest om twee uur 's nachts zal zijn afgelopen." Vorig jaar ging het spektakel veel langer door, zijn jullie niet bang dat jongeren na afloop de wijk in gaan trekken met alle consequenties van dien? "Dat kan even spannend worden. Het is te hopen dat ze dan naar de stad gaan om verder te feesten."
Wie gaat het feest dit keer leiden en komt het opnieuw op de zo langzamerhand vertrouwde plek voor het winkelcentrum? "Anno werkt niet meer in Beijum, hij wordt stadsbreed ingezet. Dit keer zullen de jongerenwerkers Shem en Frits de leiding op zich nemen.We hebben overwogen om het feest bij het Trefpunt te gaan houden maar het leek ons het beste om het nog minstens een keer bij het winkelcentrum te doen. Mocht het dit keer ook goed verlopen, dan is de kans aanwezig dat we volgend jaar naar het Trefpunt gaan."

Je kunt een succesformule niet blijvend aan een persoon blijven ophangen. Drie jaar geleden kwam er een kentering in het Oud en Nieuw-beleven van Beijumers. Zal de opgaande lijn, van beesten naar feesten, worden voortgezet? Er ligt een verzoek voor een interview en kennismaking bij de genoemde jongerenwerkers.
Update 13:53 uur; volgens een der jongerenwerkers is nog niet helemaal duidelijk wie in welke wijk gaat werken. "We hebben hier binnenkort een vergadering over. Als het zover is willen we ons zeker aan Beijum voorstellen."
Update 17:03, dat de beide heren de leiding over het jaarwisselingsfeest op zich zouden nemen, berust op een misverstand. Ze zijn wel als straathoekwerkers in Beijum actief maar het is nog niet zeker wie Jager op gaat volgen. De verantwoordelijkheid voor het feest ligt bij de gemeente Groningen en niet bij het MJD.
(Wordt vervolgd)


2 opmerkingen:

Anoniem zei

Wordt weer vuurwerk

Anoniem zei

Ik volg hem wel op